Με βροχερό καιρό θα κάνουμε Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο 4/5, σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολόγων.

Όπως όλα δείχνουν, οι πιστοί θα πρέπει να εξοπλιστούν με… αδιάβροχα και ομπρέλες, ενώ βροχερός είναι από το μεσημέρι ο καιρός και στην Αττική.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα ξεκινήσει με την ίδια εικόνα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν.

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός την ώρα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μέσω δημοσίευσης στα social media, ανήρτησε εικόνες στις οποίες αποτυπώνεται ο καιρός στη χώρα την ώρα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. Συγκεκριμένα, γράφει: «Ο καιρός την ώρα της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα με μία μόνο ματιά! Παρακαλώ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στον τίτλο. Εύχομαι η ελπίδα και η αισιοδοξία της Ανάστασης να μας συντροφεύουν σε όλη τη χρονιά. Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλες και σε όλους!».

Θοδωρής Κολυδάς: Τα φαινόμενα το βράδυ της Ανάστασης περιορίζονται στην Ανατολική νησιωτική χώρα

Τη δική του πρόγνωση για τον καιρό έκανε και ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του: «Μετά την σημερινή απογευματινή αστάθεια σε πολλές περιοχές, τα φαινόμενα το βράδυ της Ανάστασης περιορίζονται στην Ανατολική νησιωτική χώρα. Μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα κρατάει ο άστατος καιρός σε Εύβοια Κυκλάδες Δωδεκάνησα και στην Κρήτη . Βαθμιαία τα φαινομενα εξασθενούν και το μεσημέρι θα επικρατήσει γενικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Καλή Ανάσταση.»

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που προοδευτικά θα σταματήσουν. Βροχές και σποραδικές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που προοδευτικά θα περιοριστούν στην Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24-26, στην Ήπειρο από 8 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 25, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 21-22 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ οι οποίοι προοδευτικά θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, αλλά προοδευτικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.