Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί»

Αναφερόμενη στην γυναίκα που της εξαπέλυσε αυτή την βάρβαρη επίθεση, τόνισε: «Δεν λέω ότι της γυναίκας αυτής δεν αξίζει να της θυμώσω ή ότι δεν αξίζει να είναι εκεί που είναι. Εγώ δεν το επιδιώκω, δεν το σκέφτομαι και δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Η συγχώρεση έχει να κάνει με εμάς. Αν σκέφτομαι μέρα νύχτα ότι θέλω να της συμβεί αυτό ή γιατί να μου το κάνει αυτό, χάνεις χρόνο, φεύγεις από τον στόχο σου, καταναλώνεις ενέργεια που θα σου χρησιμεύσει σε κάτι άλλο».

Συγκλόνισε γι’ άλλη μια φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου, περιγράφοντας τον Γολγοθά που ανεβαίνει μετά την επίθεση με βιτριόλι, που της άλλαξε την ζωή. Εκείνο που την κράτησε στην πορεία της, όπως είπε στην εκπομπή «Στούντιο 4», «ήταν η ελπίδα και ο στόχος».

«Δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί, το έχω χάσει και έχω αναζητήσει λύση στο εξωτερικό για να βάλω ένα πρόσθετο μέλος. Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει η εμπειρία», απάντησε σε σχετική ερώτηση τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνει στο μέλλον.

«Ό,τι λέω δημόσια είναι πολύ φιλτραρισμένο(…). Κατά καιρούς με έχουν ρωτήσει για πάρα πολλά πράγματα. Για ό,τι δεν με ακουμπά δεν θα απαντήσω», τόνισε για την επιρροή που έχει ο δημόσιος λόγος της.

 
Όπως είπε, δεν υπάρχει μέρα που να μην σκέφτεται την επίθεση. «Δεν προσπαθώ να το σβήσω από τη μνήμη μου. Θέλω να είναι εκεί, να μην με φοβίζει και να βρίσκω τρόπους να το διαχειρίζομαι», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως θύμα, στην αρχή έριξα την ευθύνη στον εαυτό μου. Σιγά-σιγά αυτό το ξεπερνάς και με ψυχθεραπεία…», τόνισε σε άλλο σημείο η Ιωάννα Παλιοσπύρου.