Σε 14 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έναν 40χρονο, για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 28χρονης συντρόφου του, η οποία κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού, προκειμένου να γλυτώσει.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και εξύβριση, με τον ίδιο να μηνύει για την ίδια υπόθεση την γυναίκα του, την οποία το δικαστήριο κήρυξε αθώα. Πρόκειται για ένα συμβάν που έλαβε χώρα στα τέλη του προηγούμενου μήνα σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκη.  Με βάση την καταγγελία της 28χρονης το επεισόδιο ωφελείται στο γεγονός ότι 40χρονος την ζήλευε, με αντίστοιχα επεισόδια να έλαβαν χώρα και κατά το παρελθόν.

Όπως ανέφερε η 28χρονη “Με έβριζε χυδαία […] με χτυπούσε με σφαλιάρες, με έπιασε από τα χέρια και προσπαθούσα να φύγω, έτρεμα […] Έχασα την ισορροπία μου από τα χτυπήματα και τότε έσπασε ένα γυάλινο ποτήρι που ήταν πάνω το τραπεζάκι και έπεσε στο πάτωμα. Θύμωσε ακόμα περισσότερο, με πέταξε πάνω στα γυαλιά […] Πήρε μια σκούπα και τη χρησιμοποίησε για να μην φύγω. Με χτύπησε στο κεφάλι και έπεσα στα γυαλιά”. Κατόπιν στην προσπάθεια της να ξεφύγει η γυναίκα βγήκε στην μπαλκονόπορτα καλώντας για βοήθεια με τον άντρα να την βγάζει βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. “Κρεμάστηκα από το μπαλκόνι για να φτάσω στο απέναντι μπαλκόνι. Δεν μπορούσα όμως”. Τέλος εγκατέλειψε την προσπάθεια της αυτή και επιστρέφοντας στο σπίτι κάλεσε την Άμεση Δράση και έφυγε από το σπίτι “Ήμουν τρομοκρατημένη, το παντελόνι μου είχε αίματα από την πτώση. Όταν ήρθε η αστυνομία με βρήκε με αίματα στα χέρι”.

Από την πλευρά του ο 40χρονος περιέγραψε στους δικαστές την δική του εκδοχή για το επεισόδιο, αναφέροντας ότι τα τραύματα της γυναίκας προκλήθηκαν με δική της υπαιτιότητα. “Λογομαχήσαμε και ξεκίνησε να σπάει πράγματα, την έπιασε κρίση. Είχε πιει αρκετά. Υπάρχει σε βίντεο η συμπεριφορά της. Πήγα να τη σταματήσω και έφαγα χτυπήματα στο πρόσωπο. Την έσπρωξα στον καναπέ για να την απωθήσω και τότε βγήκε στο μπαλκόνι και πέρασε από άλλο διάζωμα για να διαφύγει. Δεν την κυνήγησα, την παρακαλούσα να μπει μέσα για να μην πάθει κάτι. Φοβήθηκα για τη σωματική της ακεραιότητα και τράβηξα βίντεο για να έχω κάποιο αποδεικτικό μέσο, αν πέσει για να μην είμαι κατηγορούμενος”.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.