Η παράλογη απαίτηση της γειτόνισσάς της – «Στέλνει την κόρη της να παίζει στον κήπο μου»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση μίας γυναίκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου περιγράφει το θράσος της γειτόνισσάς της, η οποία στέλνει την κόρη της να παίζει στον κήπο της, χωρίς καν να το θεωρεί πρόβλημα.

Εξοργισμένη αισθάνεται μία γυναίκα με την γειτόνισσά της, η οποία στέλνει την κόρη της να παίζει στον κήπο της. Όπως εξηγεί η γυναίκα της ιστορίας, μία μέρα χαλάρωνε, απολαμβάνοντας την ηρεμία του κήπου, όταν ξαφνικά «εισέβαλε» η κόρη της γειτόνισσας τρέχοντας και κάνοντας μπουρμπουλήθρες.

«Έβλεπα τα πουλάκια στον κήπο μου, χαλάρωνα και ηρεμούσα. Ήθελα να βγάλω μία φωτογραφία το όμορφο πουλί στο δέντρο μου, όταν ξαφνικά έτρεξε μέσα στον κήπο η κόρη της γειτόνισσας, χωρίς καν να με ρωτήσει. Με τις μπουρμπουλήθρες της τρόμαξε τα πουλιά, ενώ τραγουδούσε, όπως όλα τα παιδιά. Άνοιξα την πόρτα και είχα σκοπό να τη ρωτήσω τι ήθελε, αλλά τρόμαξε και έφυγε».

Μετά από το περιστατικό, πήρε τηλέφωνο την μητέρα του κοριτσιού, προκειμένου να της ζητήσει τον λόγο για τον οποίον παραβίαζε την ιδιοκτησία της, όμως η αντίδραση ήταν το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε. «Στην αρχή μπερδεύτηκε αλλά είμαι σίγουρη ότι ήταν η δική της κόρη. Μετά, είπε «Αχ ναι, θυμάμαι. Γιατί μου τηλεφώνησες, δεν επιτρέπεται να παίζει εκεί;» Η γυναίκα τότε της απάντησε «Όχι, δεν επιτρέπεται. Έτρεχε μέσα στον κήπο μου χωρίς να μου ζητήσει την άδεια, μου χάλασε την ηρεμία, και τρόμαξε τα πουλιά». Η απάντηση της γειτόνισσας: «Ε, και; Δεν μπορείς να δεις τα χαζοπούλια σου άλλη μέρα;»

“Δεν έχεις δικαίωμα να στέλνεις την κόρη σου να παίζει σε ξένο κήπο”

«Εγώ είπα στην κόρη μου να έρθει να παίξει στον κήπο σου και δεν έχεις το δικαίωμα να τη διώχνεις», της απάντησε. Η γυναίκα θύμωσε πάρα πολύ. «Πρώτα απ’ όλα, δεν την έδιωξα. Δεύτερον, ο κήπος είναι δικός μου και έχω το δικαίωμα ν’ αποφασίζω ποιος θα μπαίνει και ποιος όχι. Εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να στέλνεις την κόρη σου χωρίς άδεια».

Προκειμένου να σιγουρευτεί ότι το περιστατικό δεν πρόκειται να επαναληφθεί, η γυναίκα έκατσε έξω, στον κήπο ώστε να γίνει σαφές αυτό που είπε. Τότε όμως, ήταν που είδε την κόρη της γειτόνισσας να πατάει ένα από τα λαχανικά που είχε φυτεμένα στον κήπο. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν, αλλά δεν έχει σημασία. Από την απέναντι πλευρά, άκουσε πάλι στη γειτόνισσά της να λέει στην κόρη της: «Πήγαινε στην αυλή της, δεν θα σου πει τίποτα».

“Θα πω στον άντρα μου τον αστυνομικό να έρθει να σου μιλήσει”

«Άρχισα να βράζω από τον θυμό μου. Πλησίασα και της είπα ‘Ελένη δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι μπορείς ν’ αφήνεις την κόρη σου να έρχεται στον κήπο μου να παίζει ελεύθερα. Δεν είναι φυσιολογικό και έχω βαρεθεί αυτή τη συμπεριφορά. Δεν είμαι η μόνη στη γειτονιά που νιώθει έτσι, σχεδόν όλοι συμφωνούν μαζί μου’. Τότε σώπασε και έγινε κατακόκκινη. Η κόρη της ξέσπασε σε κλάματα και η μητέρα άρχισε να ουρλιάζει». Η γυναίκα περιγράφει τη σκηνή που η γειτόνισσα της φώναζε: «Ο άνδρας μου είναι αστυνομικός και θα του πω να σου πει μία κουβέντα».

Ενώ οι περισσότεροι αναγνώστες  κατέκριναν το θράσος της γειτόνισσας, άλλοι έδιναν ιδέες πως να λύσει το πρόβλημα της παραβίασης. «Πρέπει να μιλήσεις στον άνδρα της που είναι αστυνομικός και εξήγησέ του την κατάσταση».

Κάποιος άλλος πρότεινε: «Εγώ θα έβαζα μία κάμερα στον κήπο μου ώστε να έχω αποδείξεις ότι το παιδί παραβιάζει τα όρια της ιδιοκτησίας, χωρίς άδεια σε περίπτωση που αυτή πάει στην αστυνομία», ενώ ένας τρίτος είπε : «Ναι, θα κάνω μία κουβέντα με τον άνδρα σου τον αστυνομικό, σχετικά με την παραβίαση του ιδιωτικού χώρου, την απουσία σεβασμού και την προφανώς διαταραγμένη ψυχική σου κατάσταση. Αυτό έπρεπε να της πεις».