Η Optiq ξεκινά την εμπορική της πορεία από την Κίνα και κερδίζει τις εντυπώσεις σε όλα τα σημεία.

Αν και η σχεδίαση δεν αποτελεί έκπληξη σε αυτό το σημείο, η Cadillac Optiq διαθέτει μαύρη κρυστάλλινη μάσκα με 114 ενσωματωμένα φώτα! Αυτά συνεργάζονται με τα φλας και τους προβολείς, για να εμφανίσουν μια εντυπωσιακή «χορογραφία» φωτισμού, όπως ακριβώς η μεγάλη του αδελφή, η Lyriq.

Tο μοντέλο έχει μήκος 4.822 mm, πλάτος 1.912 mm και ύψος 1.644 mm, με μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.954 mm.

Το εσωτερικό ακολουθεί τα βήματα του Lyriq και διαθέτει κυρτή οθόνη 33 ιντσών. Οι αγοραστές θα βρουν επίσης, ένα θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι .καθώς και θερμαινόμενα και αεριζόμενα δερμάτινα μπροστινά καθίσματα. H Optiq διαθέτει διζωνικό αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 126 χρωμάτων και ένα ηχοσύστημα AKG. Συνδέονται με έναν ασύρματο φορτιστή smartphone και έναν ψηφιακό καθρέφτη.

Δύο διαφορετικά συστήματα μετάδοσης κίνησης είναι διαθέσιμα και η βασική έκδοση διαθέτει μπαταρία 68,4 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 536 χιλιομέτρων στον κύκλο CLTC. Η μπαταρία τροφοδοτεί έναν μπροστινό κινητήρα, που παράγει 241 ίππους και 330 Nm ροπής. Αυτό επιτρέπει στο crossover να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Οι Κινέζοι καταναλωτές μπορούν επίσης να την κορυφαία έκδοση της Optiq, η οποία έχει μεγαλύτερη μπαταρία 79,7 kWh που παρέχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Εκτός από μεγαλύτερη μπαταρία, αυτή η έκδοση διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και διπλό κινητήρα που αποδίδει 283 ίππους και 465 Nm ροπής.

Οι τιμές του μοντέλου, κυμαίνονται από 33.110 δολάρια, μέχρι 37.254 δολάρια, για την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση.