Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον «περνούν μια κόλαση» μετά τη διάγνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας με καρκίνο, καθώς αγωνίζονται να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, δήλωσε σχεδιάστρια κοντά στην οικογένεια.

Η Amaia Arrieta, σχεδιάστρια παιδικών ρούχων που βρίσκεται πίσω από πολλά ρούχα που φορούσαν ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις, που έγινε φίλη με τους πρίγκιπες μετά τη γέννηση του μεγαλύτερου γιου τους, περιέγραψε πώς είναι η κατάσταση στην οικογένεια μετά τη σοκαριστική διάγνωση της Κέιτ.

Η Arrieta, η ίδια μητέρα τριών παιδιών, είπε στην Telegraph ότι είναι «συντετριμμένη» από τα νέα της υγείας της Κέιτ Μίντλετον.

«Είμαι συντετριμμένη αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι περνούν μια κόλαση», είπε. «Ελπίζω ότι θα ανακάμψουν. Είναι μια προσωπική υπόθεση».

Η 42χρονη Κέιτ αποκάλυψε ότι παλεύει με τον καρκίνο λίγες εβδομάδες αφότου ο πεθερός της, βασιλιάς Κάρολος, ανακοίνωσε τη δική του διάγνωση με την ασθένεια.

Η εν λόγω σχεδιάστρια και η βασιλική νταντά Maria Teresa Turrion Borrallo επιλέγουν ρούχα Amaia για τα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας από τότε που ο Τζορτζ ήταν μωρό.

Η ισπανικής καταγωγής σχεδιάστρια είπε στην εφημερίδα ότι το ντύσιμο των γαλαζοαίματων της προκαλεί «υπερηφάνεια».

Είδε για πρώτη φορά τα ρούχα της σε ένα πορτρέτο του πρίγκιπα Τζορτζ το 2014, στο οποίο φορούσε σορτς Amaia και κάλτσες μέχρι το γόνατο.

Αναπολώντας τη στιγμή που είδε τη φωτογραφία, στο εξώφυλλο του περιοδικού Hello! στο Waitrose, η Arrieta είπε: «Ήταν μια τεράστια στιγμή γιατί αγόραζαν από εμάς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα φορέσουν τα ρούχα πραγματικά».

Έκτοτε τα ρούχα της φορέθηκαν στο πλατινένιο ιωβηλαίο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς και σε επίσημες φωτογραφίες για τα Χριστούγεννα και σε βασιλικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πιο πρόσφατα, η πριγκίπισσα Σάρλοτ φόρεσε μια φούστα Amaia στο αμφιλεγόμενο στιγμιότυπο για την Ημέρα της Μητέρας.

Λίγο αργότερα, στις 22 Μαρτίου, η Κέιτ Μίντλετον κυκλοφόρησε ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο είπε στο κοινό ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Η Κέιτ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά τους, δεν παραβρέθηκαν στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ, μετά την ανακοίνωση.

Η οικογένεια πέρασε μαζί τις διακοπές του Πάσχα, καθώς προσαρμόστηκαν στην ασθένεια της Κέιτ, η οποία ανακαλύφθηκε σε μετεγχειρητικές εξετάσεις μετά από μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Από την αποκάλυψη της διάγνωσης, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέγεται ότι «συγκινήθηκαν πάρα πολύ» από τη ζεστασιά και την υποστήριξη του κοινού.

Καθώς ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σε περιορισμένα δημόσια καθήκοντα τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πότε η Κέιτ θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει πραγματοποιήσει περιορισμένες δημόσιες δεσμεύσεις καθώς φροντίζει τη γυναίκα και τα παιδιά του, επισκεπτόμενος ένα κέντρο νεολαίας στο δυτικό Λονδίνο τον περασμένο μήνα.

Φωτογραφίες: Instagram