Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών  σημειώνονται το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στο campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) με εκατοντάδες αστυνομικούς να ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες. 
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται διαδηλωτή, έχουν ξεκινήσει συλλήψεις. Ο Μπεν Κέρστεν, από την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στο UCLA, υποστηρίζει ότι σχηματισμοί αστυνομικών δυνάμεων έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορες πλευρές γύρω από τον καταυλισμό, στις άκρες του οποίου και στην είσοδο έχουν αρχίσει τις συλλήψεις. Πάντως οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα την πληροφορία, ωστόσο εικόνες του Reuters δείχνουν έξι άτομα να έχουν τεθεί υπό κράτηση. 
Δείτε live εικόνα από το UCLA
Σύμφωνα με το Associated Press, ο ήχος από τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης παράγουν έντονο φως και δυνατό θόρυβο για να αποπροσανατολίσουν και να ακινητοποιήσουν τους πολίτες. Οι αστυνομικοί φορούσαν ασπίδες προσώπου και προστατευτικά γιλέκα και στάθηκαν με τα γκλομπ τους να προεξέχουν για να τους χωρίσουν από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φορούσαν κράνη και μάσκες αερίων και φώναζαν «θέλετε ειρήνη, θέλουμε δικαιοσύνη».
Κλείσιμο
Η αστυνομία διέλυσε μεθοδικά το οδόφραγμα από κόντρα πλακέ, παλέτες και μεταλλικούς φράχτες, όπως και κάδους απορριμάτων και σχημάτισε άνοιγμα προς δεκάδες σκηνές διαδηλωτών. Η αστυνομία άρχισε επίσης να γκρεμίζει στέγαστρα και σκηνές. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες σαν ασπίδες καθώς αντιμετώπιζαν δεκάδες αστυνομικούς.
Heavily-Armored CHP Riot Police have finally Broken Through the Makeshift Barricades surrounding the Pro-Hamas Encampment at UCLA, with Dozens of Rioters being Arrested. Police are now able to Storm the Encampment without any kind of Hinderance besides Interference from the… pic.twitter.com/8q7HbRwL0d— OSINTdefender (@sentdefender) May 2, 2024
Διαλύεται ο καταυλισμός
Ο καταυλισμός διαλύεται σταδιακά από την αστυνομία, που έχει εισέλθει στον χώρο, χρησιμοποιώντας κρότου λάμψης. Μια γραμμή αστυνομικών βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλωτές από τον καταυλισμό, οι οποίοι ενώνουν τα χέρια τους και προσπαθούν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν μπροστά.
Από τις 04:30 (τοπική ώρα), ο καταυλισμός είναι περικυκλωμένος από όλες τις πλευρές από την αστυνομία.
UCLA 🚨: Police breach hallway barricade to clear the area of protestors and barricades. Arrests being made. pic.twitter.com/rDmRiHp3vz— Anthony Cabassa (@AnthonyCabassa_) May 2, 2024

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και των εκατοντάδων διαδηλωτών που βρίσκονται στο κάμπους – Διαλύεται ο καταυλισμός

Content snippet: CookieBar