Ζαχαριάδης: «Πυρά» για το «παγωτό που σκοτώνει» του Σπηλιωτόπουλου και για τις «προγραφές» του Θανάση Οικονόμου

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει τόσο η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για το «παγωτό που σκοτώνει», αλλά και για τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου και του Ευάγγελου Αντώναρου περί ενδεχόμενων προγραφών των Σπίρτζη και Βασιλειάδη.

Έντονη ήταν η ενόχληση του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος μιλώντας στο Action24, είπε αρχικά για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ότι «δεν θα σχολιάσω τη δήλωσή του. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας σύμβουλος επικοινωνίας που έχει επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ζαχαριάδης συνέχισε λέγοντας ότι «από πού και ως πού θα σχολιάσω εγώ τη δήλωσή του» και πρόσθεσε ότι «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει. Έχω ακούσει για το πολύ καλό παγωτό άλλη φράση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί στον ρόλο του».

Σφοδρή ήταν οι αντίδραση του κ. Ζαχαριάδη και για τις δηλώσεις των Θανάση Οικονόμου και Ευάγγελου Αντώναρου περί ενδεχόμενης διαγραφής των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επιπλέον ως «ακατανόητες και βαθύτατα προσβλητικές» τις δηλώσεις αυτές και διερωτήθηκε: «είναι ο κ. Οικονόμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Είναι ο κ. Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας;».

«Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα στο κόμμα» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης, λέγοντας πως πρόκειται για «βαθύτατα προβληματική δήλωση» και κάλεσε τον κ. Οικονόμου να «ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές» παρατήρησε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης και συνέχισε, λέγοντας πως «πού αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Έχουμε κομματόμετρο;», διερωτήθηκε. Ειδικά για τον Βαγγέλη Αντώναρο, υποστήριξε πως εκείνος έφυγε από ένα κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και ήρθε σε ένα κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Στον αντίποδα, «αυτοί έχουν δώσει τη ζωή τους για αυτό το κόμμα» εξήγησε για τους κ.κ. Βασιλειάδη και Σπίρτζη, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το παίζει δικαστής». «Ούτε ο Πρόεδρος έχει αυτό το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης στα περί διαγραφών, περιγράφοντας πως αρμόδια είναι «η Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν έχει πρόβλημα, μπορεί να πάει εκεί», κατέληξε.

Θανάσης Οικονόμου: Οι κύριοι Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι “με ενάμισι πόδι έξω από μόνοι τους”

Ο Θανάσης Οικονόμου, στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη είχε δηλώσει, στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ πως ότι οι κύριοι Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι από έξω (σσ από τον ΣΥΡΙΖΑ) από μόνοι τους. Κανείς δεν τους κρατάει». Σύμφωνα με τον κύριο Οικονόμου, «εκφράζουν προσωπικές πικρίες οι συγκεκριμένοι και θέλουν να υποδηλώσουν τη διαφοροποίησή τους», εγκαλώντας τους ότι «ρίχνουν νερό στον μύλο του Μητσοτακισμού». «Δεν εκφράζουν τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το κόμμα επειδή ήταν κάποια στιγμή υπουργοί ή γραμματείς. Ήταν κάποτε», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.