Ευρωεκλογές: «Ανεβάζουν στροφές» κυβέρνηση και αντιπολίτευση – Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Θέσεις μάχης παίρνουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπου οι πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν την επόμενη πενταετία.

Ύστερα από την προσωρινή ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα τα κομματικά επιτελεία ανασυντάσσονται και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η καθημερινότητα των πολιτών και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο επίκεντρο της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας

Το τρίπτυχο σταθερότητα ή περιπέτειες, συνέχεια στην ανάπτυξη ή νέα πειράματα, καθώς και μεταρρυθμίσεις ή οπισθοδρόμηση αποτελεί την αιχμή του δόρατος των διλλημάτων που θέτει από την πλευρά του το γαλάζιο επιτελείο με στόχο τη συσπείρωση της κομματικής βάσης και την ανάδειξη μιας θετικής ατζέντας ενόψει των ευρωεκλογών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο βάρος δίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Κράτους, της ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις περιοδείες του στις 13 περιφέρειες της χώρας. Σημείο αναφοράς στο πρόγραμμά του θα αποτελέσει και η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, στις 13 Μαΐου.

Παράλληλα, μανίκια σηκώνουν και τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών, που αναμένεται να περιοδεύσουν και αυτά ανά την Ελλάδα.

Η «γαλάζια» προεκλογική ατζέντα, περιλαμβάνει επίσης την ψήφιση μιας σειράς νομοσχεδίων με θετικό κοινωνικό πρόσημο έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπως ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η περαιτέρω ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, η ολιστική στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, η ουσιαστική κινητροδότηση των δημοσίων υπαλλήλων, η αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δείτε το βίντεο:

Στροφές στην προεκλογική του δραστηριότητα ανεβάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, να συνεχίζει την περιοδεία του στο Ιόνιο και στην Ήπειρο τις επόμενες μέρες, θέτοντας στις δηλώσεις του γι’ ακόμη μια φορά τον πήχη της κάλπης.

«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Δεν μας φτάνει να ηττηθεί. Να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει χρηστή διακυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τους Παξούς. Ανέδειξε, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας, όπως έχει τονίσει, ενός κοινωνικού μετώπου με στόχο να σπάσει την αλαζονεία του 41%. «Να χτυπήσετε πόρτες στις ευρωεκλογές, να αλλάξουμε τη χώρα» ανέφερε.

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και τους πολίτες του νησιού, από τους οποίους καταδείχθηκε η έλλειψη υποδομών στο νησί. Στους Παξούς έχουν κλείσει όλα τα τραπεζικά καταστήματα, ένα θέμα που έθεσαν οι κάτοικοι κ. Κασσελάκη. «Η μεγαλύτερη απάτη στη χώρα είναι οι τράπεζες. Έχουμε χάσει 40 δισ. ευρώ ως Έλληνες πολίτες από την ανακεφαλαιοποίησή τους. Έχουν ρεκόρ κερδοφορίας» απάντησε.

Η Σέριφος αποτελεί τον πρώτο σταθμό των περιοδειών ενόψει των ευρωεκλογών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στους βιολογικούς αμπελώνες Χρυσολωρά, όπου καλλιεργούνται οι παραδοσιακές ποικιλίες των Κυκλάδων. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, κ. Ρεβίνθη για να συζητήσουν τα προβλήματα των κατοίκων των μικρών νησιών των Κυκλάδων και κατόπιν θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείο. Από την Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στους νομούς της Κρήτης.

Δείτε το βίντεο:

Κουτσούμπας: Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός μπορεί να πει «φτάνει, ως εδώ» με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα σήμαινε αποδυνάμωση των αντιλαϊκών πολιτικών τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σταθερά καταψηφίζουν κάθε αντιλαϊκή οδηγία, αποκαλύπτουν και ενημερώνουν τον λαό για αυτά που του ετοιμάζουν, ώστε να μην αιφνιδιάζεται, φέρνουν και στο ευρωκοινοβούλιο τη “φωνή” του και τα αιτήματά του. Επομένως ας αναρωτηθεί ο λαός τι ευρωβουλευτές θέλει να στείλει εκεί».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα επισκεφτεί τη Γερμανία από τις 9 έως τις 11 Μαΐου για να παραστεί σε εκδηλώσεις ενόψει της 9ης Μαΐου, Ημέρας της Αντιφαστικής Νίκης των Λαών και να μιλήσει σε πολιτικές συγκεντρώσεις στο Μόναχο και στο Ντίσελντορφ.

Τα ελληνοτουρκικά και τα ζητήματα της άμυνας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Ελληνικής Λύσης, με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο να στρέφει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Εάν, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμείνει στην απόφαση του να συναντηθεί με τον Ερντογάν (με κρυφή ατζέντα), έπειτα από αυτή την ιστορική πρόκληση, τότε από “ανίκανος”, καθίσταται “συνεργός”», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας μετατρέψει σε ισλαμικό τέμενος τον βυζαντινό ναό της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Πλεύση Ελευθερίας: Θα παλέψουμε για Ισότητα – Ειρήνη – Δικαιοσύνη

Την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης υπογραμμίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Την βεβαιότητά του ότι η Νέα Αριστερά θα εκπροσωπηθεί στη Ευρωβουλή εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Το πιστεύουμε απόλυτα. Γιατί, πέρα από τις δημοσκοπήσεις, αυτό προκύπτει από την καθημερινή μας επαφή με την κοινωνία. Στις καθημερινές περιοδείες και συναντήσεις ακούμε πια πολλές φορές το «εσάς θα ψηφίσουμε»», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.