Η Mercedes-AMG παρουσιάζει τη νέα CLE 53 4Matic+ Cabriolet που αποτελεί την ανοιχτή εκδοχή της coupe με ισχύ που φτάνει τους 449 ίππους.

Κάτω από το καπό της CLE 53 Cabriolet βρίσκεται ο εξηλεκτρισμένος 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας, ο οποίος αποδίδει 449 ίππους και έως 600 Nm.

Ο ισχυρός twin-turbo κινητήρας, με 48βολτη υβριδική υποβοήθηση 23 ίππων, εκτοξεύει τη CLE 53 Cabriolet από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, με το προαιρετικό πακέτο AMG Dynamic Plus, και την τελική να φτάνει τα 270 χλμ./ώρα.

Με την ισχύ να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων 9G Speedshift και του συστήματος 4Matic+, το cabriolet υπόσχεται ανάλογες συγκινήσεις με το αντίστοιχο coupe.

Η CLE 53 ξεχωρίζει από τη γνωστή «φορεσιά» της AMG με ένα εμφατικό αεροδυναμικό πακέτο, μία μεγάλη μάσκα, τετραπλές στρογγυλές απολήξεις κ.α.

Στο βασικό εξοπλισμό με ζάντες 19 ιντσών, οι λάτρεις μπορούν να επιλέξουν τη γοητεία των ζαντών 20 ιντσών, ενώ το πακέτο AMG Styling προσφέρει αεροδυναμικές βελτιώσεις για πιο επιθετικό look.

Φυσικά, το πιο χτυπητό σημείο αφορά στην ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, η οποία διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις.

Η διαδικασία αναδίπλωσης διαρκεί 20 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα, ενώ όταν η οροφή είναι κατεβασμένη καταλαμβάνει 295 από τα 385 λίτρα του χώρου αποσκευών.

Στο εσωτερικό, το γνώριμο κόκπιτ περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και ένα σύστημα ψυχαγωγίας 11,9 ιντσών με λειτουργία ανάκλισης που βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων του φωτός όταν η οροφή είναι πεσμένη.

Εξασφαλίζοντας άνεση εν μέσω μεταβλητών συνθηκών, η Mercedes ενσωματώνει χαρακτηριστικά όπως ο ηλεκτρικός ανεμοθώρακας Aircap και η θέρμανση αυχένα Airscarf, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως ένα σύστημα προστασίας από ανατροπή και ενισχυμένη δομή αμαξώματος.

Πάντως, όσοι μπορούν να ονειρεύονται μία CLE 53 ας κάνουν λίγη υπομονή αφού μπορούν να περιμένουν μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση στην έκδοση της CLE 63, που πιθανότατα θα διαθέτει το υβριδικό σύστημα E Performance plug-in με πάνω από 600 ίππους.