Η Apple μας έχει δώσει στο παρελθόν ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες διαφημίσεις σε video, αλλά η τελευταία διαφήμιση του iPad Pro της προκάλεσε πολλές αρνητικές εντυπώσεις. Το video δείχνει ένα σωρό δημιουργικά εργαλεία και μουσικά όργανα να συνθλίβονται από μια υδραυλική πρέσα με ένα iPad Pro να αναδύεται στο τέλος. Η διαφήμιση προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες οδήγησαν την Apple να εκδώσει μια επίσημη ανακοίνωση-απολογία, κάτι που σπάνια βλέπουμε από την εταιρεία.

Σε δήλωση του ο Tor Myhren, αντιπρόεδρος επικοινωνίας μάρκετινγκ της Apple, ανέφερε τα εξής:

Η δημιουργικότητα είναι στο DNA μας στην Apple και είναι απίστευτα σημαντικό για εμάς να σχεδιάζουμε προϊόντα που ενδυναμώνουν τους δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να γιορτάζουμε πάντα τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες εκφράζονται και ζωντανεύουν τις ιδέες τους μέσω του iPad. Δεν πετύχαμε το στόχο με αυτό το video και λυπούμαστε.

Η διαφήμιση «Crush!» είναι ακόμη διαθέσιμη στο επίσημο κανάλι της Apple στο YouTube, αλλά η Apple επιβεβαίωσε ότι δεν θα προβληθεί στην τηλεόραση.Εσάς πως σας φάνηκε;