Οι ελληνικές παραλίες Βουτούμι και Φτέρη συγκαταλέγονται στις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου από την Banana Boat, μια γνωστή εταιρεία παραγωγής αντηλιακών με 40 χρόνια εμπειρίας.

Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου, η οποία καταρτίστηκε με βάση τις ψήφους των Beach Ambassadors, καθώς και τη συμβολή μερικών από τους πιο έμπειρους ταξιδιωτικούς παράγοντες και δημοσιογράφους του κόσμου.

«Ο κατάλογός μας θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες να εμπνεύσουν να αφήσουν πίσω τους την πεπατημένη και να απολαύσουν τις πιο εντυπωσιακές και χαλαρωτικές παραλίες του κόσμου», δήλωσε η Tine Holst, συνιδρύτρια της The World’s 50 Best Beaches.

Οι παραλίες κατατάχθηκαν σύμφωνα με οκτώ σημαντικά κριτήρια: μοναδικά χαρακτηριστικά, άγρια φύση, ανέγγιχτες, μελωδίες της φύσης, εύκολη είσοδος στο νερό, συχνά ήρεμα νερά, όχι πολύς συνωστισμός και συχνότητα ειδυλλιακών συνθηκών.

Φωλιασμένη στους πρόποδες ενός καταπράσινου λόφου, η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους κατατάχθηκε ως η 5η καλύτερη παραλία στον κόσμο για τα καταγάλανα νερά της και το εξαίσιο μείγμα βότσαλων και ψιλής λευκής άμμου.

«Αυτή η θεαματική, απομονωμένη παραλία στο νησί των Αντιπάξων είναι προσβάσιμη κυρίως με σκάφος, διατηρώντας την ήσυχη και παρθένα σε σύγκριση με τις πιο προσβάσιμες ελληνικές παραλίες», αναφέρει η Beach Ambassadors.

Η παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά εξασφάλισε την 29η θέση. Προσβάσιμη κυρίως με σκάφος ή μέσω μιας απότομης πεζοπορίας σε μονοπάτι, οι Beach Ambassadors της Banana Boat επαίνεσαν την απομόνωση της Φτέρης για την «παρθένα και γαλήνια ατμόσφαιρά της», ξεχωρίζοντάς την από τους πιο τουριστικούς προορισμούς.

Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, η παραλία Βουτούμι εξασφάλισε τη 2η θέση, ενώ η παραλία Φτέρη διεκδίκησε την 7η θέση.