Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία από την αποκάλυψη του νεκρού βρέφος στη χωματερή στη Βραυρώνα.

Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό από τις αστυνομικές αρχές στη χωματερή και χτυπημένο στο κεφάλι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα χτυπήματα που φέρει το βρέφος είναι δικαιολογημένα από τα σκουπίδια που έπεσαν πάνω του, από τη μετάγγιση του κάδου απορριμμάτων στο απορριμματοφόρο.

Το συγκλονιστικότερο όμως όλων είναι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι το βρέφος πετάχτηκε στα σκουπίδια από τους ίδιους τους γονείς του.

Ο πατέρας είπε στους αστυνομικούς ότι το βρέφος (περίπου 4 με 5 μηνών) γεννήθηκε νεκρό και το πέταξε στα σκουπίδια, ενώ έχει καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας. Όπως ισχυρίστηκε, το έκανε αυτό γιατί τρομοκρατήθηκε και επειδή είναι σε μία ξένη χώρα και δεν ήξερε τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει.

Το βράδυ της Πέμπτης πήγαν στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», καθώς η γυναίκα είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος, χωρίς όμως να υπάρχει μωρό, και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, τη γυναίκα την έπιασαν ξαφνικά πόνοι, όταν βρισκόταν στο ξενοδοχείο με τον άντρα της, και έπρεπε να προχωρήσει σε πρόωρο τοκετό. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως οι δύο νέοι τρομοκρατήθηκαν και έπραξαν το μοιραίο, ευρισκόμενοι σε πανικό.

Το παιδί γεννήθηκε μέσα στο δωμάτιο που έμεναν, στο ξενοδοχείο, ωστόσο ο ιατροδικαστής θα ξεκαθαρίσει εάν τελικά γεννήθηκε πεθαμένο, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του, ή ζωντανό. Στη δεύτερη περίπτωση αμφότεροι οι γονείς θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και έμεναν μέσα σε αυτό, περιγράφονται ως ήπιων τόνων άνθρωποι από όσους τους γνώριζαν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προτού ακόμα εντοπιστεί η σορός του μωρού: «Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε το νεκρό βρέφος σε περίπου δεκαπέντε τόνους σκουπίδια, ίσως και είκοσι. Είναι πραγματικά ένα περιστατικό που μας έχει σοκάρει όλους εδώ στην περιοχή. Είναι στο σημείο, εδώ στη χωματερή, δεκάδες αστυνομικοί και ψάχνουμε στα σημεία που μας έχουν υποδείξει τα συνεργεία καθαριότητας, για να μπορέσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης».

«Μόλις τώρα το βρήκαμε, είμαι σε σοκ. Είναι χτυπημένο στο κεφάλι»

«Μόλις τώρα το βρήκαμε, είμαι σε σοκ. Είναι χτυπημένο στο κεφάλι. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που βλέπω. Βαφτίζω παιδί σε λίγες ημέρες και είναι απίστευτη η εικόνα. Ψάχναμε επί ώρες σε 20 τόνους σκουπίδια. Και τελικά το βρήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Νεκρό και χτυπημένο στο κεφάλι» πρόσθεσε ο ίδιος, συγκλονισμένος.

«Είναι απίστευτο. Εξαιρετικά σοκαριστικές οι εικόνες που αντικρίζουμε»

«Η αστυνομία, αρχικά, δεν μας είπε τι είχε συμβεί. Μας έλεγε αόριστα πράγματα, προφανώς για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις έρευνες. Μας ζητούσαν να μάθουμε πού είχαμε πετάξει τα σκουπίδια που μάζεψαν οι εργαζόμενοι γύρω από το ξενοδοχείο. Μετά έγιναν γνωστές οι πληροφορίες. Ειναι απίστευτο. Εξαιρετικά σοκαριστικες οι εικόνες που αντικρίζουμε», είπε τέλος.