Υπάρχουν τόνοι οικιακών αντικειμένων και συσκευών που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Αλλά το συγκεκριμένο, δεν θα το σκεφτόσασταν ποτέ πως αποτελεί απειλή για την υποτονική ταχύτητα του ίντερνετ μέσα στο σπίτι σας.

Ποιο είναι; Ο καθρέφτης σας. Ναι, καλά διαβάσατε… ορισμένοι μεγάλοι καθρέφτες τοίχου μπορούν να επηρεάσουν τη συνδεσιμότητα, καθώς ο καθρέφτης αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα μετάλλου που μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στη θύρα των καλωδίων, αποκάλυψε η Virgin Media O2, έπειτα από δημοσκόπηση σε 2.000 άτομα που έδειξε ότι αν και πολλοί ξέρουμε πού πρέπει και πού δεν πρέπει να τοποθετούμε το ρούτερ μας, ωστόσο εξακολουθούμε να το βάζουμε στο λάθος σημείο.

Οι δύο στους πέντε (41%) είπαν ότι το βάζουν πίσω ή δίπλα από την τηλεόραση, ένα 12% είπε ότι το αφήνει στο πάτωμα και το 6% το βάζει κάτω από το κρεβάτι.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας είναι το τεστ οπτικής επαφής.

Αν μπορείτε, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βλέπετε το ρούτερ σας εκεί που το χρειάζεστε περισσότερο. Έτσι, εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο στο γραφείο σας, είναι καλύτερο να βρίσκεται εκεί.

Ο Gareth Lister, Διευθυντής Συνδεσιμότητας της Virgin Media O2, δήλωσε: «Η ευρυζωνικότητα αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινής ζωής. Είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε κάνετε μια ηλεκτρονική αγορά, είτε παρακολουθείτε εκείνη τη σειρά που πρέπει να δείτε, η συνδεσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών. Ωστόσο, η συνειδητή τοποθέτηση του ρούτερ σας είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται».