Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, αλλά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όλη την εβδομάδα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να μας πείσει για το ότι είναι χριστιανός. Πήγε από εκκλησία σε εκκλησία, από καντήλι σε καντήλι, χειροφίλησε εκατοντάδες ή δεκάδες, αν θέλετε, ιερείς για να μας αποδείξει ότι είναι χριστιανός.

Και τώρα, για τη Μονή της Χώρας, η οποία μετατράπηκε από τον φίλο του Ερντογάν σε τζαμί, λέει ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στον Ερντογάν», δήλωσε. Συμπλήρωσε ότι «ο κ. πρωθυπουργός ξεχνά ότι είναι πρωθυπουργός. Δεν είναι κούριερ που μεταφέρει επιστολές και μηνύματα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για «ελληνοφοβία» και «τρόμο απέναντι ακόμα και στον Ράμα» που, όπως είπε, «αποδείχθηκε από την δήλωση Μαρινάκη».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο «ο κ. Μαρινάκης μας είπε ότι η επίσκεψη του Ράμα είναι ιδιωτική. Αυτό που ξεχνάει ο κ. Μαρινάκης είναι οι διωγμοί των Βορειοηπειρωτών. Αυτό που ξεχνάει ο κ. Μαρινακης, είναι ότι ο Ράμα έρχεται εδώ για να προκαλέσει την Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, επειδή στο λεξικό λείπει η κατάλληλη λέξη, να του την θυμίσουμε. Ανεπιθύμητος ο Ράμα στην Ελλάδα. Να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα», δήλωσε για τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.