Πολλές φορές, βλέπουμε ένα μοντέλο να αποτίνει φόρο τιμής σε ένα παλαιότερο. Όμως, όταν αναφερόμαστε σε Lamborghini, αυτό έχει εξέχουσα σημασία.

Όταν η Lamborghini παρουσίασε την Aventador Ultimae, είπε ουσιαστικά το τελευταίο της αντίο στο μοντέλο με εμφατικό τρόπο. Μόλις 250 μονάδες βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο και η συγκεκριμένη που έχουμε μπροστά μας, έχει μία ιδιαιτερότητα.

Συγκεκριμένα, είναι η μία εκ των μόλις δύο στον κόσμο που το χρώμα της είναι εμπνευσμένο από την Miura Homage, το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2016 το οποίο είδαμε σε μόλις 50 μονάδες.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης αυτής της Lamborghini Aventador Ultimae ήταν εκείνος που προχώρησε στη βαφή του αμαξώματος σε Verde Metallic, το οποίο σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες Oro Elios, δημιουργεί ένα όμορφο κοντράστ.

Επίσης, το αμάξωμα αποτελείται μεταξύ άλλων από διάφορα μέρη από ανθρακονήματα, όπως οι πίσω εισαγωγές αέρα, ο διαχύτης και τα καπάκια των καθρεφτών. Τέλος, στηρίζεται σε μπρούντζινες ζάντες.

Όπως κάθε Aventador Ultimae, έτσι και αυτή αποδίδει 780 ίππους και 720 Nm ροπής, που προέρχονται από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων. Υπενθυμίζουμε, ότι το κεντρομήχανο supercar είναι το τελευταίο της ιταλικής φίρμας με V12 και χωρίς υβριδική υποβοήθηση.

Αυτή η πολύ σπάνια Lamborghini Aventador Ultimae θα διατεθεί προς πώληση στις 18 Μαΐου μέσω της Mecum σε event στην Ινδιανάπολη και αναμένεται να κοστίσει στον επόμενο ιδιοκτήτη γύρω στις 800-850 χιλιάδες δολάρια.