Η ιταλική φίρμα, στο πλαίσιο μίας νέας συνεργασίας, παρουσίασε τέσσερις εξαιρετικά σπέσιαλ εκδόσεις του Battista και του B95.

Πρόσφατα, η Automobili Pininfarina έκλεισε μία νέα συμφωνία συνεργασίας με την Warner Bros. Discovery. Στο πλαίσιο αυτής, αποκάλυψε τέσσερις εξατομικευμένες εκδόσεις του Battista και του B95.

Ομολογουμένως, οι εικόνες μαγνητίζουν το βλέμμα και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Με τις τέσσερις εκδόσεις να χωρίζονται σε δύο για κάθε μοντέλο και να ονομάζονται Gotham και Dark Knight, κάθε μία προσφέροντας κάτι ξεχωριστό.

Ανεξαρτήτως ποιο μοντέλο και ποια έκδοση θα επιλέξει ο επίδοξος αγοραστής, κάθε ένα έχει χαρακτηριστικά σημεία στα οποία αναγράφεται το «Wayne Enterprises», αλλά και λειτουργίες που παραπέμπουν απευθείας στον χαρακτήρα της DC, Μπρους Γουέιν (ή Batman).

Και τα τέσσερα Pininfarina εξοπλίζονται με την μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh, η οποία τροφοδοτεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ στους 1.900 ίππους. Ένα νούμερο που κάνει τα δύο hypercar να επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα!

Σχετικά με τις εκδόσεις, η Gotham είναι σαφώς πιο γήινη σε χρώματα, με το αμάξωμα να έχει το Argento Vittorio, την ώρα που η οροφή είναι Nero Torino. Ταυτόχρονα, οι ζάντες είναι μαύρες με διαστάσεις στις 20 ίντσες εμπρός και 21 πίσω. Στο εσωτερικό, η επένδυση είναι μπεζ δερμάτινο και οι μαύρες λεπτομέρειες δημιουργούν ένα όμορφο κοντράστ.

Η έκδοση Dark Knight, είναι ό,τι θα περίμενε κανείς: Σαν να βγήκε από τη σπηλιά του Batman. Η επένδυση του εσωτερικού είναι δερμάτινη, εννοείται μαύρη και συνδυάζεται με επένδυση Alcantara. Οι ραφές ξεχωρίζουν λόγω του ότι είναι χρυσές, διαμορφώνοντας έναν πανέμορφο εσωτερικό διάκοσμο.

Το αμάξωμα είναι εξίσου μαύρο, απόχρωσης Nero Profondo, όπως και η οροφή που είναι Nero Torino. Ωστόσο, οι ζάντες δεν είναι μαύρες και δημιουργούν μία όμορφη αντίθεση.

Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί, οι νέες, σπέσιαλ εκδόσεις της Pininfarina μόνο φθηνές δεν είναι. Οι Battista κοστίζουν 3,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι B95 έχουν τιμή πώλησης στα 4,9 εκατομμύρια.

Συνεπώς, πρέπει είτε να έχεις τα χρήματα του δισεκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν ή να είσαι πολύ εύπορος και λάτρης των Pininfarina και του Batman. Πάντως, και τα δύο αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω του BruceWayneX.com.