Αίθριος είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα σήμερα, όμως από την Τετάρτη αναμένεται να χαλάσει, καθώς θα έρθουν μπόρες σε συνδυασμό με αφρικανική σκόνη.

Ειδικότερα, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι το καλοκαιρινό σκηνικό θα αλλάξει, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Καλοκαιρινό είναι σήμερα το σκηνικό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 29 ακόμη και στους 30 βαθμούς Κελσίου, με τον καιρό να είναι αίθριο σε όλη τη χώρα. Όμως προς το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά -κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας , ενώ στα δυτικά θα αρχίσουν να μαζεύονται σύννεφα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν από δυτικές διευθύνσεις τα 5 μποφόρ.

Από την Τετάρτη (8/5), αναμένεται η αστάθεια του καιρού να μεγαλώσει στα κεντρικά και βόρεια με αποτέλεσμα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ αναμένεται να επεκταθούν στα δυτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη περιμένουμε την αστάθεια να δυναμώσει, την θερμοκρασία να υποχωρεί στους 23-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Παρασκευή αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αστάθεια και μεγαλύτερη υποχώρηση του υδραργύρου. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το Σάββατο και έπειτα θα αρχίσει να βελτιώνεται και πάλι ο καιρός.

Τυράσκη: Αλλαγή σκηνικού από το απόγευμα της Τετάρτης με μπόρες και σκόνη

Αρκετή ηλιοφάνεια, χαμηλές εντάσεις ανέμων και θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 30 βαθμούς περιμένουμε για σήμερα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Τρίτη του Πάσχα σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές αραιές νεφώσεις, και με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια για σήμερα, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

Σταδιακή μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι εντονότερη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, ενώ από το βράδυ βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά φέρνοντας βροχές στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θα είναι μικρότερη από τους 20 βαθμούς. Τέλος, σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται το σαββατοκύριακο.