«Έχασα 47 κιλά σε ένα χρόνο με 2 απλές αλλαγές» – Νοσοκόμα αποκαλύπτει πώς κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της

Πήρε μέτρα για να βελτιώσει την υγεία της και κατάφερε να χάσει 47 κιλά. Η 27χρονη Samantha Abreu πάλευε πάντα με το βάρος της. Κάποια στιγμή είχε φτάσει στα 113 κιλά. Η νοσοκόμα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, έτρωγε υπερβολικά καταναλώνοντας τοστ και δημητριακά μετά το δείπνο και μισούσε την άσκηση.

«Ως παιδί, δεν μου άρεσε η κίνηση», είπε η Abreu. Επίσης, παράγγελνε κρυφά φαγητό πριν γυρίσουν οι γονείς της από τη δουλειά. «Είχα την ανάγκη να φάω τόσο πολύ που έφτανα στο σημείο να νιώθω δυσφορία», εξήγησε η ίδια.

Η Abreu δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στις 10ωρες βάρδιες της ως νοσοκόμα λόγω εξάντλησης και ανησυχούσε ότι θα κατέληγε σαν μερικούς από τους ηλικιωμένους ασθενείς της, οι οποίοι δεν μπορούσαν να σηκωθούν μετά από πτώση.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των lockdown με την πανδημία του κορονοϊού, άρχισε να περπατάει για να βελτιώσει την ψυχική της υγεία. Σύντομα, συνειδητοποίησε ότι η άσκηση ήταν μια «ευλογία» για τη νοοτροπία και το σώμα της.

Η αλλαγή στη διατροφή της Abreu: Από fast food σε πιο υγιεινές επιλογές

Η Abreu άρχισε να ελέγχει τις μερίδες της και έχασε 47 κιλά σε ένα χρόνο. Πλέον περπατάει 10.000 βήματα την ημέρα, πηγαίνει στο γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα, τρέχει 5 χιλιόμετρα την εβδομάδα και νιώθει «άνετα και ασφαλής» στο σώμα της.

«Καθώς έχανα βάρος, έπιανα ακόμα τον εαυτό μου να ψάχνει για ρούχα νοσοκόμας σε XL, αλλά άρχισαν να είναι φαρδιά και να με εμποδίζουν», εξομολογήθηκε.

«Πριν γίνω νοσοκόμα ήμουν βοηθός, οπότε ήταν πολύ απαιτητικό επάγγελμα σωματικά. Ήταν πολύ εξαντλητικό», συνέχισε. «Είναι τρελό που τα μισά από αυτά τα πράγματα δεν με κουράζουν πια όπως παλιά».

Τα 10.000 βήματα την ημέρα είναι αυτό που επιδιώκουν συχνά οι άνθρωποι για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση – αν και μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν πολύ λιγότερα βήματα και να αποφύγουν τον πρόωρο θάνατο.

Η Abreu λέει ότι κινείται «οδηγούμενη από το ένστικτό της», πράγμα που την κάνει να νιώθει ψυχική ηρεμία. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει τεράστια αλλαγή στη διατροφή της, αλλά έχει μειώσει τις ποσότητες του φαγητού που τρώει.

Για παράδειγμα, αντί να πάρει μια πίτσα, θα φτιάξει ένα τυλιχτό σάντουιτς ως μια πιο υγιεινή επιλογή. «Τώρα βλέπω το φαγητό σαν καύσιμο», δήλωσε.

Η Abreu μοιράστηκε το ταξίδι της φυσικής απώλειας βάρους, χωρίς να χρησιμοποιεί personal trainers ή συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, στο TikTok.

Πριν: 115 κιλά
Πρωινό: Ένα μπολ δημητριακών/φρυγανισμένο ψωμί
Μεσημεριανό: Σάντουιτς/περίσσευμα βραδινού
Βραδινό: Ψητό
Σνακ: Δημητριακά, φρυγανισμένο ψωμί, fast food

Τώρα: 68 κιλά
Πρωινό: Βρώμη με φρούτα
Μεσημεριανό: Μακαρόνια με κοτόπουλο αλά Grecque
Βραδινό: Πίτσα με wrap κοτόπουλου

Η ιστορία της Abreu είναι ένα ισχυρό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.