«Έχασα 16 κιλά σε 6 μήνες χωρίς δίαιτα με μία απλή συνήθεια» – Πώς μια 30χρονη μητέρα κατάφερε να χάσει το βάρος που ήθελε

Το διαζύγιο ήταν η ώθηση που χρειαζόταν, όπως εξομολογείται η ίδια. Μια μήτερα ενός μικρού παιδιού από την Καλιφόρνια δηλώνει ότι έχασε 16 κιλά σε 6 μήνες με μία απλή αλλαγή στον τρόπο ζωής της, μετά τον χωρισμό της. «Νιώθω πιο υγιής και πιο χαρούμενη», δήλωσε ενθουσιασμένη η 30χρονη Sarah Albassri.

Η φοιτήτρια διδακτορικού στην βιοϊατρική μηχανική, η οποία κατάγεται από το Ίρβαϊν, ξεκίνησε taekwondo όταν έφτασε στις ΗΠΑ το 2013 μετά τη φυγή της από τον πόλεμο στη Συρία. «Ένιωθα φόβο. Ήθελα να είμαι δυνατή», εξήγησε η Albassri. Το 2019 παντρεύτηκε τον πρώην σύζυγό της πλέον και το 2020 έγινε εκπαιδεύτρια taekwondo. «Έδιωχνε όλο το στρες και το άγχος μου. Ένιωθα καταπληκτικά. Ερωτεύτηκα το taekwondo αμέσως».

Συνέχισε να ασκείται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Όταν ο γάμος της αντιμετώπισε προβλήματα, η Albassri πάλεψε με το βάρος την κατάθλιψη και σταμάτησε την προπόνηση taekwondo. Έφτασε να ζυγίζει 84 κιλά. «Ένιωθα τόσο απομονωμένη και είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου», εξομολογήθηκε η ίδια.

Η Albassri είπε ότι πήρε αρκετά κιλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονϊού και δεν κατάφερε να χάσει το βάρος που πήρε κατά την εγκυμοσύνη της. Προσπάθησε τα πάντα – από δίαιτες μέχρι χάπια αδυνατίσματος – για να χάσει τα περιττά κιλά, αλλά καμία μέθοδος δεν είχε αποτέλεσμα.

Αποφάσισε να χωρίσει με τον πρώην της τον Μάρτιο του 2023. Μετά από μερικούς μήνες αγώνα, επέστρεψε στο taekwondo τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Ξεκίνησε την προπόνηση 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, για 6 ώρες ανά συνεδρία, και έτρεχε σπρώχνοντας το καρότσι της κόρης της. «Θέλω να είμαι αυτή η εκδοχή του εαυτού μου για εκείνη», είπε για την 2ετών κόρη της.

Σύντομα, άρχισε να βλέπει αποτελέσματα χωρίς να αλλάξει τη διατροφή της. Δηλώνει υπερήφανη ότι έχει πέσει στα 68 κιλά και πλέον νιώθει «χαρούμενη» με το σώμα της.