Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα προς τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Παρά τα… τσουχτερά ναύλα, από νωρίς σήμερα το πρωί γινόταν το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά. Εκατοντάδες κόσμος, ανάμεσά τους και πολλοί τουρίστες, βρέθηκαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προκειμένου να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά για τις ημέρες του Πάσχα. Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες από τα πρακτορεία Eurokinissi και Intimenews, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από τα πλοία κυρίως με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων.

Η έξοδος των εκδρομέων γίνεται μεν κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι «βλέπουν» αστάθειες, κάτι που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιοχές την Κυριακή του Πάσχα το σούβλισμα του οβελία θα πρέπει γίνει κάτω από κάποιο υπόστεγο ή άλλη κατασκευή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Μεγάλη Παρασκευή (3/5), καθώς και το Μεγάλο Σάββατο (4/5), ημέρες όπου παραδοσιακά υπάρχει η μαζικότερη έξοδος από την πρωτεύουσα. Πάντως, η Αθήνα έχει ήδη αδειάσει αρκετά, αφού η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες -όπου καθημερινά υπάρχει συμφόρηση- έχει ομαλοποιηθεί.

Για σήμερα από τον Πειραιά προγραμματίστηκαν 22 δρομολόγια, με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι Ραφήνας 10 απόπλοι, με 10.870 επιβάτες. Η κίνηση υπολογίζεται ότι είναι αυξημένη κατά 70% σε σχέση με το 2021.

Παρόμοιες εικόνες καταγράφονται και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, εκεί όπου τα λεωφορεία αναχωρούν ακατάπαυστα προς τα χωριά της Ελλάδας. Ωστόσο, αρκετοί είναι και οι πολίτες που θα βγουν εκτός των αστικών κέντρων χρησιμοποιώντας τα ΙΧ, και γι’ αυτόν τον λόγο η κίνηση στις εξόδους των Εθνικών Οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας είναι από το πρωί αρκετά αυξημένη.

Φωτογραφίες: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI – INTIMENEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ