Σταδιακά φαίνεται πώς επιστρέφουν στην Αττική οι εκδρομείς από τους πασχαλινές τους εξορμήσεις.

Η κίνηση τις τελευταίες ώρες στα λιμάνια της Αττικής είναι αυξημένη καθώς αρκετοί εκδρομείς που πήγαν στα νησιά επέλεξαν τη σημερινή ημέρα για την επιστροφή τους στον κλεινόν άστυ.

Στο λιμάνι του Πειραιά, καταφθάνουν γεμάτα τα καράβια και οι λιμενικοί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για να εξομαλυνθεί η ροή των οχημάτων στο λιμάνι και τους γύρω δρόμους.

Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι πρώτες καθυστερήσεις, με τους υπευθύνους των ακτοπλοϊκών εταιρειών να ενημερώνουν ότι κάποια πλοία θα φτάσουν το λιμάνι έως και με μια ή και μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Παράλληλα, σταδιακά αυξάνεται η κίνηση και στα οδικά δίκτυα, με την Αθηνών – Κορίνθου να εμφανίζει πολύ πυκνή ροή σε ορισμένα σημεία της.

Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότεροι εκδρομείς θα παρατείνουν για μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι αναμένεται να επιστρέψουν αύριο Τρίτη.

Ο καιρός αύριο, που θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη επιστροφή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, από την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας αλλάζει σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, οπότε οι εκδρομείς που σκέφτονταν να φύγουν την Τετάρτη θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους, ανάλογα το πού βρίσκονται, αν θέλουν να αποφύγουν την κακοκαιρία.

Η μετεωρολόγος ανέφερε ότι από τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται εκ νέου άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας.