Άγρια κόντρα Πολάκη – Γεροτζιάφα για τα εμβόλια κορονοϊού: «Μου θύμισε φασίστες» – «Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι»

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό.

Ο κ. Γεροτζιάφας υποστήριξε μιλώντας στο Kontra, ότι «είναι εντελώς απίθανο και απροσδόκητο το ότι ξεκίνησε αυτή η συζήτηση στην Ελλάδα». Ο ίδιος απέδωσε τη σχετική συζήτηση σε «τραμπικούς, φασίστες», «ακροδεξιούς και σκοταδιστές» αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιστήμονες για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχονται οι επιστήμονες, απάντησε ότι «το τι κριτική ακούει καθένας από εμάς έχει μικρή σημασία. Σε προσωπικό επίπεδο για καθέναν από εμάς είναι μηδαμινής, ασήμαντης σημασίας». Αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο Καθηγητής Αιματολογίας, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός και να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και στα πανεπιστήμια.

«Δεν πρέπει επουδενί λόγο στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης όσο και αν θέλει κανείς να είναι σκληρός στην κυβέρνηση της δεξιάς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλο, να βάζει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος της χώρας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία» τόνισε, στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Γεροτζιάφας.

Ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια. Απάντησε ότι «εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις και επίσης θα πω το εξής: διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας». «Όπως επίσης, αυτό το σωπάστε τώρα, που είχε στην τελευταία ως ανάλυση αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι», συμπλήρωσε ο Καθηγητής Αιματολογίας.

Η παρέμβαση Πολάκη – «Απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση από τον κ. Γεροτζιάφα»

Για «απερίγραπτη μπουρδολογία» και «ελεεινή τοποθέτηση» έκανε λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε.

«Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, λέγοντας ακόμη πως «διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου. Σίγουρα έχετε».

Απαντώντας στον Καθηγητή Αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, αναρωτήθηκε «γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα», επικαλούμενος τον αριθμό των θανάτων και πρόσθεσε ότι «ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν» όσοι έλεγαν «μπούρδες» για την αλληλεγγύη των εμβολιασμών της νεολαίας.

Ειδικά για τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, υποστήριξε ότι στο παρελθόν είχαν την ίδια ιατρική επιχειρηματολογία, αλλά «μετά τον μαλώσανε και τον γύρισε… τον σκοπό ο κ. Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριο του στη Σορβόνη χρηματοδοτείται από τη Pfizer και προφανώς του διαμήνυσε ότι θα του κόψει τη χρηματοδότηση και το γύρισε και αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου», αφήνοντας μάλιστα αιχμές για «το πώς έγιναν καθηγητές και τι τσάντες κουβάλησαν».

«Δεν είναι διάγγελμα κύριε Πολάκη» είπε η δημοσιογράφος, Αναστασία Γιάμαλη, όταν θέλησε να υποβάλει ένα ερώτημα, με τον βουλευτή Χανίων να δηλώνει πως «δεν ανέχομαι από κανέναν απόντα από την πολιτική ζωή της χώρας να επιστρέφει ως επιστήμονας, μην πω καμιά βαριά κουβέντα και να μας το παίζει και grande Αριστερός». «Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και κάποιους άλλους να βγει και να μας πει τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι», κατέληξε ο κ. Πολάκης, κλείνοντας μάλιστα το τηλέφωνο στη δημοσιογράφο, αφού διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τον προσκαλεί επί σκοπώ στην εκπομπή της.

Δείτε το BINTEO:

“Έχουν πραγματικό ενδιαφέρον τα σχόλια που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα κ. Γεροτζιάφας για τον Παύλο  Πολάκη, τη φασιστική του φύση, την επιστημονική του άγνοια κλπ” ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
“Και επίσης έχει ενδιαφέρον η απάντηση (κυρίως το ύφος της) του κ. Πολάκη στον συνάδελφό του ότι δηλ. είναι έμμισθο όργανο της Pfizer”.

Έχουν πραγματικό ενδιαφέρον τα σχόλια που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα κ. Γεροτζιάφας για τον @pavpol2222 την φασιστική του φύση, την επιστημονική του άγνοια κλπ στην εκπομπή της @AGiamali χθες στο @KontraChannel και επίσης ενδιαφέρον η απάντηση (κυρίως το ύφος της) του… pic.twitter.com/NXqFbayCrL
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 10, 2024