«Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. 

Χαμός στη Eurovision: Θρίλερ με τη συμμετοχή Ολλανδίας και Ισπανίας μια «ανάσα» πριν τον τελικό

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης Dress Rehearshal του διαγωνισμού στην οποία ψηφίζει η κριτική επιτροπή από τις 37 χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνισή του από τον Ημιτελικό 2

Σε… θρίλερ έχει εξελιχθεί η φετινή Eurovision, αφού μια «ανάσα» πριν τον τελικό η Ολλανδία κινδυνεύει με αποκλεισμό, ενώ η Ισπανία αμφισβητεί την αξιοπιστία της φετινής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ούτε στην πρόβα τζενεράλε του τελικού της Eurovision 2024 θα συμμετέχει ο τραγουδιστής Joost Klein που εκπροσωπεί την Ολλανδία με το τραγούδι- φαβορί για τον 68ο διαγωνιστό της Eurovision, «Europapa».

Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη συνεχίζεται ακόμη με, συζητήσεις όπως επισημαίνει το Εurofun να είναι σε εξέλιξη μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες.

Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα.

Ο Joost θεωρητικά αναμένεται να εμφανιστεί με σειρά εμφάνισης πέμπτος, κατά σειρά, στον τελικό.

Η Ισπανία απαιτεί την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης από την EBU

Σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Χ/Twitter, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

COMUNICADO RTVE:
La delegación española de @eurovision_tve ha trasladado a @EBU_HQ su compromiso con la libertad de prensa y opinión y ha reclamado que vele en @Eurovision por su respeto. pic.twitter.com/SMp9imPWzY
— RTVE Comunicación y Participación (@RTVE_Com) May 10, 2024

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.