Τροχαίο στη Βούλα: Ξεσπούν οι συγγενείς της 72χρονης που παρασύρθηκε από δύο μηχανές – «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα»

Ξεσπούν οι συγγενείς της άτυχης 72χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της σε ένα τραγικό τροχαίο, όταν την παρέσυραν αλλεπάλληλα δύο μηχανές στη Βούλα, με τον οδηγό της πρώτης που την χτύπησε και την εγκατέλειψε αβοήθητη να αναζητείται.

Ο γιος της γυναίκας, Δημήτρης Μπαλάφας, μιλώντας σήμερα (04/05) το πρωί στο ΣΚΑΪ, περιέγραψε όσα συνέβησαν, σύμφωνα με όσα του ανέφερε ο πατέρας του. «Προσπαθούσαν να περάσουν την παραλιακή, από την πλευρά της παραλίας να ανέβουν προς τα πάνω. Η μητέρα μου είχε διανύσει σχεδόν όλο τον δρόμο, είχε φτάσει δηλαδή στην αριστερή λωρίδα. Ο πατέρας μου ήταν κάποια μέτρα πιο πίσω. Τότε πέρασαν δύο μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η πρώτη ήταν αυτή που έριξε κάτω τη μητέρα μου και η δεύτερη ήταν αυτή που τη χτύπησε. Δυστυχώς, έχασε τη ζωή της άμεσα».

«Το δυστύχημα έγινε σε ένα σημείο που η ευθεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, ξέρουμε και τους δρόμους και πώς περνούν τα αυτοκίνητα. Η ορατότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη και για τους οδηγούς και για τους πεζούς. Το λέω αυτό γιατί η μητέρα μου και ο πατέρας μου, πριν περάσουν τον δρόμο, είχαν κοιτάξει, είχαν ελέγξει. Είναι πάρα πολύ εύκολο να δεις αν έρχεται κάποιος. Δεν φαινόταν τίποτα στον ορίζοντα για να ξεκινήσουν να περνάνε τον δρόμο. Αυτό που λέω είναι ότι οι μηχανές κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Ούτε η μητέρα μου, ούτε οι οδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν» πρόσθεσε, κάνοντας στη συνέχεια έκκληση να βρεθεί ο αναβάτης της πρώτης μηχανής.

«Εμείς αυτό θέλουμε αρχικά, είναι να βρεθεί ο πρώτος οδηγός της μηχανής, αυτός που τη χτύπησε, γιατί δεν έχει εμφανιστεί. Εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Είδε ότι έγινε και έφυγε. Αν μπορεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, να μας δώσει οποιαδήποτε βοήθεια για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος. Θέλουμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί για τον θάνατο της μητέρας μας. Ο δεύτερος νοσηλεύεται, ο πρώτος έχει εξαφανιστεί. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο βιντεοληπτικό υλικό από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην παραλιακή, που θα μπορούσε να βοηθήσει. Όποιος έχει δει κάτι, να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με εμάς αν μας γνωρίζουν. Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το έγκλημα».

Στη συνέχεια, μίλησε ο γαμπρός της αδικοχαμένης γυναίκας, Κωνσταντίνος Βουτετάκης. «Πρώτον, θα ήθελα να γίνει κατανοητό από όλους μας, επειδή βλέπω να γράφετε “οι συγγενείς της 72χρονης” και μπορεί να δημιουργείται λανθασμένη εικόνα, ότι επρόκειτο για μια ηλικιωμένη γυναίκα που με δυσκολία μπορεί να δει και να περάσει τον δρόμο. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ισχύει αυτό και θέλω να αποκατασταθεί αυτό, γιατί μπορεί να δώσει άλλοθι σε ανθρώπους που κάνουν τέτοιες εγκληματικές δράσεις στον δρόμο. Μιλάμε για μία γυναίκα υπερδραστήρια, η οποία γυμναζόταν καθημερινά, περπατούσε πολλά χιλιόμετρα. Είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και κανένα πρόβλημα υγείας. Είχε διανύσει την περιοχή πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι ότι πήγαν πρώτη φορά και δεν ήξερα πού να κοιτάξουν. Είχαν ελέγξει και δεν είδαν απολύτως τίποτα».

Μάλιστα, οι συγγενείς της γυναίκας, ζητούν να ερευνήσουν οι Αρχές, εάν οι δύο μοτοσικλετιστές έκαναν κόντρες. «Μιλάμε για μια απόσταση 300-350 μέτρα, την οποία πρέπει να διάνυσαν οι μηχανές μέσα σε 3,5 με 4 δευτερόλεπτα. Αν το υπολογίσουμε, βγαίνει ότι οι μηχανές πήγαιναν με 200 χλμ. σε μια περιοχή κατοικήσιμη που υπάρχουν διαβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουτετάκης, με τον γιο της 72χρονης να υπογραμμίζει πως «από τη φύση του δυστυχήματος, μιλάμε ξεκάθαρα για κόντρα».

«Ο ένας την έριξε κάτω και ο άλλος την πάτησε – Εμφανίστηκαν με ταχύτητες “αεροπλάνου”»

Ο σύζυγός της που ήταν μπροστά στον τραγικό της θάνατο, συγκλονίζει.Έχασε το στήριγμα της ζωής του μπροστά στα μάτια του το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Μιλώντας στο Star, περιγράφει πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο και αποκαλύπτει πως «βλέπει» κόντρα πίσω από τη φονική παράσυρση.

«Ήμουν παρών. Ήμουν από πίσω ακριβώς, ένα μέτρο από τη γυναίκα μου. Τι ζητάμε; Τη δικαίωση ζητάμε… Είχε μεγάλη ορατότητα και δεν υπήρχε τίποτα. Και ξεκινήσαμε να περάσουμε απέναντι. Μπροστά η γυναίκα μου και πίσω εγώ. Αυτομάτως εμφανίστηκαν δύο “τρελοί” με ταχύτητες “αεροπλάνου” και ο ένας την έριξε κάτω και ο άλλος την πάτησε παιδιά! Αυτό είναι όλο. Αν έκαναν κόντρες; Τι άλλο, αφού ήταν δίπλα-δίπλα».