Να φωτίσουν τις λεπτομέρειες μιας ακόμα γυναικοκτονίας προσπαθούν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι.

Ο τρόπος που έγινε το φρικτό έγκλημα στη μέση του δρόμου, με το φονικό όπλο -ένα μαχαίρι- να μένει καρφωμένο στο σώμα του θύματος, αλλά και το παρελθόν που είχε με τον εν διαστάσει σύζυγό της, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών, που προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που της επιτέθηκε.

Η δολοφονία της 40χρονης έγινε σε πολυσύχναστο σημείο του Μενιδίου, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, που υπάρχουν καταστήματα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη στις 06:00 τα ξημερώματα, υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε επιχειρηματίας της περιοχής, ένας άνδρας την ειδοποίησε για το περιστατικό και της ζήτησε να ειδοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία.

Το σημείο που έπεσε νεκρή η 40χρονη γυναίκα.

«Το πρωί έρχομαι 05:10, πίνω τον καφέ μου και μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει ‘κλείσε τη πόρτα, μην ανοίγεις την πόρτα γιατί εδώ σκότωσαν μια κοπέλα, εγώ πήρα την Αστυνομία’» ανέφερε η γυναίκα.

«Φοβήθηκα και δεν τον ρώτησα αλλά και μετά μου λέει να μην ανοίξω την πόρτα όμως αυτός πήρε στην Αστυνομία. Η κοπέλα φώναζε ‘βοήθεια, βοήθεια’ και αυτός φώναξε την Αστυνομία», συμπλήρωσε.

O 50χρονος πρώην σύζυγος της 40χρονης είναι ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της, όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Η 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία είχε χρόνια σχέση με έναν συγκεκριμένο άνδρα, τον οποίο είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές από το 2013.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013 με τη γυναίκα να υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο δικαστήριο.

Η επόμενη καταγγελία έγινε έπειτα από 9 χρόνια. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση, με τον δράστη να οδηγείται ξανά στα δικαστήρια.

Τότε, οι δικαστικές αρχές είχαν απαγορεύσει στο δράστη να μένει μαζί με το θύμα, κάτι που όμως είχε επιτρέψει η ίδια η γυναίκα από το 2018.

Η τελευταία καταγγελία της 40χρονης εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της έγινε στις 7 Μαΐου 2024 για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στον εισαγγελέα, από όπου έλαβε ρητή δικάσιμο για αύριο, Παρασκευή 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην 40χρονη δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ της χορηγήθηκαν και κωδικοί για την ειδική εφαρμογή του Panic Button, όμως παραμένει άγνωστο αν προχώρησε στην εγκατάστασή της.

Επιπλέον, της δόθηκε η δυνατότητα να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας, κάτι που όμως η 40χρονη αρνήθηκε.