Ένας αναβάτης enduro προσπαθεί να αποδείξει ότι η μοτοσικλέτα μπορεί να είναι πιο γρήγορη από ένα ποδήλατο στο downhill.

Η κατάβαση με ποδήλατο βουνού είναι ένα πολύ δημοφιλές αγώνισμα στους δύο τροχούς με γερές δόσεις αδρεναλίνης και υψηλές οδηγικές απαιτήσεις από τους αναβάτες. Συνήθως τα ειδικά διαμορφωμένα mountain bikes είναι ταχύτατα σε αυτές τις καταβάσεις και το θέαμα που προσφέρουν κόβει την ανάσα.

Τι συμβαίνει όμως όταν μια enduro μοτοσικλέτα αποφασίσει να δοκιμάσει μια διαδρομή downhill ποδηλάτου; Η Red Bull τόλμησε να διοργανώσει μια τέτοια πρόκληση καλώντας τον διάσημο αναβάτη enduro της Beta, Τζόνι Γουόκερ να οδηγήσει στην απαιτητική ειδική κατάβαση Red Bull Hardline.

Ο Γουόκερ είχε το δύσκολο έργο να τα βάλει με έναν θρύλο του downhill, τον Γιόνο Τζόουνς ο οποίος έχει το ρεκόρ κατάβασης στη συγκεκριμένη διαδρομή. Η διαδρομή βρίσκεται στην Ουαλία και είναι πάρα πολύ τεχνική και γρήγορη, με τεράστια άλματα, πετρώδες τερέν, στενά περάσματα και δασικά μονοπάτια που φέρνουν στα όρια όχημα και αναβάτη.

Δεν χρειάζεται να σας χαλάσουμε την εικόνα. Καλύτερα να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να δείτε τελικά αν η enduro μοτοσικλέτας μπορεί να κατέβει μια πλαγιά πιο γρήγορα από ένα downhill mountain bike.