Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε μία εκπληκτική προσωπικότητα

Μήπως ταιριάζετε εύκολα με τους  ανθρώπους; Είστε ένα άτομο που καταφέρνει να φτιάχνει τη διάθεση των άλλων, που ακούει τους ανθρώπους προσεκτικά, που επαινεί τους φίλους; Τι σημαίνει άραγε, όταν λέμε ότι ένας άνθρωπος έχει «φοβερή προσωπικότητα;»

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν αρκεί η συμπάθεια που προκαλούμε στους άλλους.

Τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε μία εκπληκτική προσωπικότητα

Πώς εκδηλώνονται τα 7 χαρακτηριστικά που μαρτυρούν ότι ένας άνθρωπος έχει εξαιρετική προσωπικότητα:

Ένα σαφές σημάδι ανθρώπου με καταπληκτική προσωπικότητα, είναι η αισιοδοξία και η ψυχική ανθεκτικότητα. Γενικά οι άνθρωποι, έχουμε την έμφυτη τάση να εστιάζουμε στα αρνητικά. Όταν κάποιος βλέπει τη φωτεινή, την καλή μας πλευρά, ανανεώνει την οπτική μας και μας ανεβάζει το ηθικό αφού «η αισιοδοξία είναι μεταδοτική».

Νιώθουμε πιο όμορφα κοντά σε θετικούς ανθρώπους. Η έμφυτη αισιοδοξία, βοηθά τους ανθρώπους ν’ αντέχουν αλλά και να επανέρχονται γρηγορότερα από τα δύσκολα. Ο άνθρωπος που εστιάζει στα θετικά, μπορεί να ξεπερνά ευκολότερα τις δυσκολίες και να προχωράει παρακάτω. Με άλλα λόγια, η ψυχική ανθεκτικότητα πάει χέρι με χέρι με την αισιοδοξία.

Όπως αποδεικνύεται και μέσα από σχετικές έρευνες, οι δυνατοί άνθρωποι αξιοποιούν τα θετικά συναισθήματα προκειμένου να επανέρχονται από τις αρνητικές εμπειρίες που βιώνουν.

Οι αυθεντικοί και έντιμοι άνθρωποι είναι άτομα με φοβερή προσωπικότητα. Αυτό, καθώς, το να είσαι αληθινός θέλει κουράγιο και δύναμη. Άλλωστε, γι’ αυτό τόσοι άνθρωποι φορούν προσωπείο, από τον φόβο της επίκρισης ή της απόρριψης. Οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς προς τον εαυτό τους και τους άλλους, έχουν μία ακαταμάχητη γοητεία και εκπέμπουν έναν μαγνητισμό. Οι αυθεντικοί άνθρωποι γοητεύουν τους άλλους με αποτέλεσμα να δημιουργούν σταθερές και ουσιαστικές σχέσεις.

Στον αντίποδα, όταν οι άνθρωποι δεν είναι αυθεντικοί, διατρέχουν ορισμένους σημαντικούς κινδύνους, με κυρίαρχους «Την πιθανότητα της απώλειας του κύκλου των φίλων και την επιδείνωση, σε ποιότητα και ποσότητα, των σχέσεων». Η αυθεντικότητα δεν ευνοεί μόνο τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά συνολικά την υγεία του ατόμου. Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό και τους άλλους, συνιστά έναν αξιόπιστο δείκτη μίας καταπληκτικής προσωπικότητας.

Πώς θα νιώθατε αν μαθαίνατε ότι, κάθε μέρα όλοι μας έχουμε εννέα ευκαιρίες να δείξουμε ενσυναίσθηση και συμπόνοια στο περιβάλλον μας; Κάθε μία από αυτές τις καθημερινές δυνατότητες μας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρουμε μικρές πράξεις ευγένειας με σημαντικό αντίκτυπο.

Η ενσυναίσθηση πηγαίνει χέρι-χέρι με τη συμπόνοια. Πρώτον επειδή ο άνθρωπος βιώνει τα συναισθήματα των άλλων και δεύτερον γιατί αναλαμβάνει πρωτοβουλία και βοηθά τους άλλους. Για σκεφτείτε: Είστε άνθρωπος που βγαίνει μπροστά και βοηθά τους άλλους. Τα οφέλη από την ευγένεια, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα, είναι τεράστια.

«Αμέτρητες είναι οι μελέτες που συνδέουν τον αλτρουισμό με την ευτυχία», υπογραμμίζεται σε δημοσίευση του Harvard Business Review.

Η ευγνωμοσύνη έχει διάφορους τρόπους να εκφράζεται, από ένα σύντομο γραπτό μήνυμα σε κάποιου που της έφτιαξε την ημέρα μέχρι ένα βαθύ και συγκινητικό ευχαριστώ. Η έκφραση ευγνωμοσύνης δεν εκπέμπει απλώς θετικότητα, αλλά είναι και ισχυρό δείγμα μίας καταπληκτικής προσωπικότητας.

Η ευγνωμοσύνη συνδέεται επανειλημμένα με την καλή ψυχική και σωματική υγεία.  Μελέτες συμπεραίνουν ότι η εκδήλωση ευγνωμοσύνης, ενδυναμώνει τις σχέσεις και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Αν λοιπόν η ευγνωμοσύνη είναι σταθερή συνήθεια στη ζωή σας, να ξέρετε ότι μάλλον έχετε μία εξαιρετική προσωπικότητα, που με τη θετική σας ενέργεια και την ευχάριστη προοπτική φωτίζετε και ομορφαίνετε τη ζωή των ανθρώπων γύρω σας.

Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι προσεγγίζουν τη ζωή με πνεύμα διαλλακτικότητας, περιέργειας, φιλομάθειας, εξερεύνησης και χωρίς διάθεση κριτικής. Μήπως τα χαρακτηριστικά αυτά περιγράφουν τη δική σας προσωπικότητα;  Αν είστε ανοιχτοί σε νέες προοπτικές και σας αρέσουν οι νοητικές προκλήσεις, τότε μάλλον είστε άνθρωπος με  καταπληκτική προσωπικότητα.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, με την περιέργεια και το ελεύθερο πνεύμα που τους διακρίνει, μπορούν να δημιουργούν ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους, αφού αναπτύσσουν καλύτερα συναισθηματική εγγύτητα, επικοινωνώντας χωρίς εμπόδια, ειλικρινά και ελεύθερα.

Άνθρωποι με εξαιρετικά ευχάριστες προσωπικότητες, έχουν την μοναδική ικανότητα να μας κάνουν να χαιρόμαστε, να γελάμε και, κατά συνέπεια να ωφελούμαστε από τα πολλαπλά οφέλη του γέλιου και της έκλυσης των ορμονών της χαράς στο σώμα μας:

Μελέτες υποστηρίζουν ότι το γέλιο είναι καθοριστικής σημασίας στην υγεία των ανθρώπινων σχέσεων. Δεν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό που να απορρέει από το γέλιο. Το μόνο που προσφέρει είναι χαρά και σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Αν είστε άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ και κάνετε τους ανθρώπους να γελούν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε μία καταπληκτική προσωπικότητα. Οι φίλοι σας, νιώθουν τυχεροί που σας έχουν κοντά τους.

Είστε άνθρωπος που μπορεί να διαισθάνεται τους άλλους, να καταλαβαίνει τα συναισθήματα των ανθρώπων χωρίς να χρειάζεται να τα εξηγήσουν; Μήπως καταφέρνετε να παρατηρήσετε τις μικρές αλλαγές και λεπτομέρειες που μαρτυρούν τα συναισθήματά τους;  Αν ναι, τότε διαθέτετε συναισθηματική νοημοσύνη, μία έννοια που έκανε γνωστή ο περίφημος ψυχολόγος Daniel Goleman, τη δεκαετία του 1990.  Όπως την εξηγεί ο ίδιος ο Goleman, η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι η ικανότητα να εστιάζουμε στους άλλους και μας βοηθά να επεκτείνουμε τον κόσμο μας:

«Όταν επικοινωνούμε με τους άλλους, τα δικά μας προβλήματα μετατοπίζονται στην περιφέρεια και φαντάζουν μικρότερα, ενώ η ικανότητά μας για σύνδεση μεγαλώνει». Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μία σαφής, αδιαμφισβήτητη ένδειξη μίας εκπληκτικής προσωπικότητας. Αυτό καθώς, κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς, σημαντικοί και άξιοι προσοχής, με αποτέλεσμα να γοητεύονται από την παρουσία σας και να θέλουν να είναι κοντά σας.

Tip: Αν αναγνωρίσατε, στον εαυτό σας, τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει λόγος να έχετε την παραμικρή αμφιβολία: έχετε μία εκπληκτική προσωπικότητα! Έχετε έναν χαρακτήρα που κάνει την αλληλεπίδραση και την αρμονική συνύπαρξη με τους ανθρώπους, δυνατή!