Αυτή η εύκολη και γευστική συνταγή για πιλάφι με γαρίδες είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ως ένα πλούσιο συνοδευτικό. Ο συνδυασμός του αρωματικού πιλαφιού με τις ζουμερές γαρίδες θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και την νοστιμιά του.

Οδηγίες

Ξεπλύνετε καλά το ρύζι μπασμάτι σε ένα σουρωτήρι μέχρι να βγει καθαρό το νερό.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίξτε το πλυμένο ρύζι και το νερό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και φέρτε το νερό σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο, σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό. Μην σηκώσετε το καπάκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίξτε τις γαρίδες στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε απαλά και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να ψηθούν καλά.
Ρίξτε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήστε το πιλάφι σκεπασμένο για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε το πιλάφι με τις γαρίδες ζεστό, ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό. Μπορείτε να γαρνίρετε με έξτρα φρέσκο μαϊντανό ή με ξύσμα λεμονιού.