«Στις ευρωεκλογές του Ιούνη, ο λαός μας μπορεί με την ψήφο του στο ΚΚΕ να πει ‘φτάνει ως εδώ’ και να εκφράσει τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υλοποιούν σε Ελλάδα και Γερμανία» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο Ντίσελντορφ με θέμα “Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!”.
Επισήμανε ότι «δοκιμασμένοι και έντιμοι αγωνιστές που θα αποτελούν τη ‘φωνή’ του λαού και της νεολαίας, όλων των απόδημων, βρίσκονται μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ», σε αντίθεση «με τους εκλεκτούς της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των λόμπι και των πολέμων».
«Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι ένα πιο δυνατό το ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που τελικά ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα» υπογράμμισε.
Κλείσιμο
Είπε ότι «τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τους κανονισμούς και τις συνθήκες που βρίσκονται πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, τις συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων», σημειώνοντας ότι «τα περισσότερα από αυτά που ψηφίζονται ως νόμοι και εφαρμόζονται στην Ελλάδα, τα έχουν ήδη ψηφίσει από πριν στο ευρωκοινοβούλιο, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, σε επίπεδο ΕΕ».
«Να, γιατί χρειάζεται να είναι δυνατό το ΚΚΕ με περισσότερους ευρωβουλευτές εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, για να μπορεί να αποκαλύπτει, να προειδοποιεί, να προετοιμάζει το λαό μας γι αυτές και κυρίως για να μπορεί να μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να τις ανατρέψει» πρόσθεσε.
«Το σημαντικό που τώρα κρίνεται, είναι να ενισχυθεί ο πραγματικός αντίπαλός τους: Το ΚΚΕ. Και ανάμεσα σε άλλα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους, στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία και στη Μέση Ανατολή με τη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που μετά το ματοκύλισμα στη Γάζα, τώρα και με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα κλιμακώνει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να μη γίνεται η χώρα μας ορμητήριο και στρατηγείο πολέμων, άρα και στόχος πολύμορφων αντιποίνων» υπογράμμισε.
Αναφέρθηκε με λεπτομερή στοιχεία για την κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην Γερμανία όπου «τα σημάδια της αυξανόμενης φτώχειας γίνονται όλο και πιο ορατά σε ολόκληρη τη χώρα» σημειώνοντας ότι «στη χώρα μας έχει χυθεί πολύ βρώμικο μελάνι από κυβερνήσεις, κόμματα και επιτελεία του συστήματος για τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός για να γίνει η χώρα του μια ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης! Εσείς λοιπόν που ζείτε στην πιο προηγμένη χώρα της ΕΕ, είστε η απόδειξη ποιος τελικά κερδίζει απ’ αυτή την ανάπτυξη και δεν είναι φυσικά οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, αλλά οι μονοπωλιακοί όμιλοι».

«Πίσω από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τους κανονισμούς και τις συνθήκες βρίσκονται όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της νεολαίας» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ σε εκδήλωση του κόμματός του

Content snippet: CookieBar