Στα… κόκκινα θα φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη, από τις 8:30 ως τις 23:00, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ), θα προβεί στη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με κόκκινα χρώματα, ενώ παράλληλα μέλη του συλλόγου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό.
Advertisement

Μάλιστα, η εν λόγω δράση εντάσσεται στην καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας – TIF με τίτλο «Bring Thal to Light», με αρκετά από τα κράτη-μέλη της ΔΟΘ να προχωρούν σε αντίστοιχες δράσεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα φωτός που θα ενώσει όλες τις συλλογικές προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Θαλασσαιμία σε όλο τον κόσμο.

ν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, προωθώντας παράλληλα την ίση πρόσβαση σε αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 8η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), στοχεύει στην αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.
Περισσότερα Video

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.