Είχα κι εγώ τα όνειρά μου σαν μικρό παιδί. Ήθελα να τραγουδάω και να με ακούει ο κόσμος. Οι γονείς μου έλεγαν: μην το ξαναπείς αυτό. Έφυγα στα καράβια για να μαζέψω χρήματα και να είμαι ανεξάρτητος. Φεύγοντας, δεν έκλαψε κανένας για μένα. Ήταν χαρούμενοι όταν γυρνούσα. Δεν μπορώ να σου πω παραπάνω, ο νοών νοείτο. Ήταν δύσκολα χρόνια, οι γονείς σκληροί

Σταμάτης Γονίδης για τους γονείς του: «Ήταν σκληροί, δεν μπορώ να πω παραπάνω – Δύσκολα χρόνια»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» έδωσε ο Σταμάτης Γονίδης. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, κάνοντας μία αναδρομή στη μακρόχρονη επαγγελματική του πορεία στη μουσική.

«Δεν παραπονιέμαι για τη ζωή, δεν μου φέρθηκε άδικα. Πληγώθηκα μικρός, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, κοιμόμουν σε αποθήκη. Έχω περάσει πάρα πολλά αλλά νομίζω ότι αυτά με “έχτισαν”. Έκανα πολλά λάθη αρκετές φορές κι έτσι έμαθα. Τώρα και να θέλω να κάνω λάθος, μου είναι δύσκολο», εξομολογείται ο Σταμάτης Γονίδης.

«Πήγαινα σε μαγαζιά στην Αθήνα και τους έλεγα ότι είμαι τραγουδιστής. Ξεκίνησα με πολύ λίγα χρήματα, πίστευα ότι θα γίνω γνωστός. Δεν μου έδιναν τραγούδια, οπότε ξεκίνησα να γράφω τα δικά μου. Τα έδινα σε άλλους για να με παίρνουν μαζί τους στη δουλειά», αφηγείται ο Σταμάτης Γονίδης στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Πρώτο όνομα θα γίνεις όταν το θέλει ο επιχειρηματίας, όταν βλέπει ότι αυτός πουλάει. Άρα δεν το κάνεις εσύ, το κάνουν οι άλλοι για σένα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

«Δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας, είμαι άνθρωπος της μέρας όταν δεν δουλεύω. Στο νησί μου λένε: να σου πάρουμε παπούτσια. Όλο το καλοκαίρι που δεν δουλεύω δεν φοράω παπούτσια, περπατάω συνέχεια ξυπόλητος και παίρνω την ενέργεια από τη γη και τον ήλιο», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σταμάτης Γονίδης.