Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή (12/5) το 40ήμερο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα η οποία έπεσε νεκρή από τις πολλαπλές μαχαιριές του συντρόφου της μπροστά από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων την 1η Απριλίου.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, συγγενείς και φίλοι θα παρευρεθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια για την τέλεση του μνημσύνου.

«Θα ήθελα να το δει ως πατέρας, ως αστυνομικός και επιτέλους ας βγει κάποιος να πάρει την ευθύνη και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για το κάθε έγκλημα που γίνεται, όπως πρέπει να τα βάλει τα πράγματα στη θέση τους για όλους», δήλωσε ο πατέρας της Κυριακής μιλώντας στο Star :

«Θα έλεγα της αστυφυλάκου με χρέη αξιωματικού υπηρεσίας αν η κόρη μου ήταν ξαδέλφη της ή φίλη της, πώς θα το χειριζόταν; Τι θα έκανε, θα την άφηνε να φύγει; Στην επόπτρια που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έχει πολύ περισσότερη πείρα τι θα έκανε αν ήταν η κόρη της, αν ήταν η ανιψιά της, αν ήταν πάλι θα την άφηνε να φύγει: Θα της έλεγε πήγαινε πάρε την αστυνομία μόνη σου; Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;».

Αναφερόμενος στον σκοπό που ήταν στο φυλάκιο τη στιγμή που ο 39χρονος έκοβε το νήμα της ζωής της Κυριακής, ο πατέρας της δήλωσε: «Για ποιον σκοπό, για τον βαρυποινίτη; Με τα οκτώ χρόνια φυλάκιση; Που σε δύο μήνες θα έφευγε μάλλον από το τμήμα και γενικά από την αστυνομία;».

«Το δικό μου το παιδί δεν το προστάτευσε η αστυνομία και έχει τώρα έναν δράστη και τον προσέχει. Τον προσέχει να μην πάθει τίποτα, ποιον, τον δολοφόνο της κόρης μου… Τον δολοφόνο της κόρης μου προσέχουν τώρα».

«Αν ήθελες να καταραστείς κάποιον, χειρότερη κατάρα από αυτό το πράγμα, να χάνεις το παιδί σου, που δεν το εύχομαι σε κανέναν… Και μακάρι η Κική μου, η Κουλίτσα μου, να είναι η τελευταία γυναίκα που έπαθε αυτό. Όλοι οι υπεύθυνοι αυτοί που είναι να δικάσουν τουλάχιστον στη μνήμη της, να τιμωρήσουν τους άλλους παραδειγματικά, για να μην ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Να συνετιστούνε όλοι από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο», δήλωσε ο πατέρας με δάκρυα στα μάτια.

Συνεχίζοντας είπε πως το μόνο που ζητά είναι δικαίωση: «Πρώτα απ΄όλα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για να μπορούν οι υπόλοιποι να δούνε τι θα γίνεται. Να είναι όλοι συνετοί πάνω στη δουλειά τους, γιατί η αστυνομία, ο αστυνομικός, όταν να διαλέγεις να κάνεις αυτό το επάγγελμα, δεν είναι όπως ο χτίστης, έκανα στραβά λίγο τον τοίχο, θα τον φέρων με τον σοβά. Εδώ έφυγε μια ανθρώπινη ζωή. Ο αστυνομικός είναι λειτούργημα, η ασφάλεια της ζωής του διπλανού τους, του παιδιού τους, του πατέρα τους, του αδελφού τους, τη κόρης μου».

Αναφερόμενος στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση είπε: «Όλοι τους ήταν ανεύθυνοι, όλοι. Τι να τους μετατάξουνε σε άλλη δουλειά; Δηλαδή από το ένα γραφείο να τους βάλουν σε άλλο φυλάκιο ή σε ένα άλλο γραφείο; Εγώ ξέρω στον ιδιωτικό τομέα όταν κάνεις ένα παράπτωμα περνάς από το ταμείο, παίρνεις την απόλυσή σου και φεύγεις και δεν ξαναπατάς στην εταιρία… Είναι μια ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι κλοπή, δεν είναι υπεξαίρεση χρημάτων, δεν είναι ένα τρακάρισμα, μια ζημιά σε ένα κλαρκ. Πόσο πιο λαϊκά να σας τα πω, μια ζωή έφυγε, η κόρη μου δεν αναπνέει πια».