Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μεγαλύτερου μεγέθους. Αυτό έγινε γιατί ήταν ΜΟΝΟ 6χμ ΝΔ του Ληξουρίου. Το πρωί είχαμε και ένα 3,9 Richter. Δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος του 2014 αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγο να μαζέψουμε και άλλα στοιχεία. Μάλλον το φαινόμενο θα συνεχιστεί με μερικούς μικρότερους σεισμούς αλλά ας ακολουθήσουμε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης γιατί η περιοχή έχει αρκετό σεισμικό δυναμικό».

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, «το ρήγμα έχει μια κατεύθυνση Ανατολής – Δύσης και πιστεύω ότι αν υπάρξουν ακόμα 2-3 σεισμοί θα είναι της ίδιας κλίμακας. Δεν εκτιμώ ότι θα πάμε σε κάποιον μεγαλύτερο. Ωστόσο, αν γίνουν αυτοί οι 2-3, μετά μπορεί να αδρανήσει . Δεν είναι όπως το ρήγμα Βορρά – Νότου, που δίνει μεγαλύτερης έντασης σεισμούς».

«Άλλωστε, πρόκειται για μια σεισμογενή περιοχή. Είναι πάνω σε ένα υπολογίσιμο ρήγμα, αλλά όχι τόσο δυνατό», συμπλήρωσε.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος του 2014»

Ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε ότι, «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 15:56 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 292 χλμ. Δ των Αθηνών.