Ο Σεμπαστιέν Οζιέ ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη ημέρα στην Σαρδηνία κερδίζοντας 2 από τις 4 ειδικές. Όμως ο Τάνακ διατηρείται κοντά του στην κατάταξη.

Οι δύο οδηγοί έδωσαν σκληρή μάχη από το πρωί για το προβάδισμα ενόψει της δεύτερης και καθοριστικής ημέρας του αγώνα. Εν τέλει ο Οζιέ επικράτησε για μόλις 4,5 δευτερόλεπτα του οδηγού της Hyundai.

Σύμμαχος του Οζιέ υπήρξε η χαμηλή θέση εκκίνησής του σήμερα. Αυτή του επέτρεψε να βρει «στρωμένες» τις ειδικές πριν από τις δικές του προσπάθειες. Και ο Γάλλος το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας το πλεονέκτημα έπειτα από τις 4 πρώτες δοκιμασίες. Ίσως, μάλιστα, η διαφορά του από τον Τάνακ να ήταν και μεγαλύτερη εάν δεν οδηγούσε υπέρ το δέον συντηρητικά στην δεύτερη ειδική.

Τα Pirelli, παρά τους περί του αντιθέτου φόβους, αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και την δύσκολη τοπογραφία των διαδρομών. Όσο για τον Τάνακ, ο Εσθονός έκανε την καλύτερη φετινή του αρχή σε αγώνα. Και αυτό παρά το ότι έχασε σε δύο περιπτώσεις το υβριδικό σύστημα στο i20 του.

Τρίτος ολοκλήρωσε την ημέρα ο Ντάνι Σόρντο, μπροστά από τους Κατσούτα, Νεβίλ και Έβανς. Αυτή ήταν μια αρκετά δύσκολη ημέρα για τους δύο -μέχρι στιγμής- μονομάχους του φετινού τίτλου. Ιδιαίτερα για τον Έβανς ο οποίος έπειτα από μόλις 4 ειδικές απέχει 1 λεπτό από την πρωτοπορία.

Η αυριανή ημέρα αποτελείται από 8 δοκιμασίες. Συνολικά τα πληρώματα θα χρονομετρηθούν σε 149 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.