Στο iOS 14 και νεότερες εκδόσεις, η Apple περιλαμβάνει μια λειτουργία προσβασιμότητας που ονομάζεται Back Tap, η οποία σας επιτρέπει να εκχωρήσετε μια ενέργεια που θα ενεργοποιείται όταν πατάτε δύο φορές ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του iPhone σας. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς γίνεται.

Υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπορείτε να αντιστοιχίσετε σε ένα Back Tap στο iPhone. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για γρήγορη πρόσβαση σε κάτι — για παράδειγμα εκκίνηση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής ή κλήση του Κέντρου Ελέγχου. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα Back Tap για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το Rotation Lock, να ενεργοποιήσετε το Zoom, να εμφανίσετε την Κάμερα ή ακόμα και να ενεργοποιήσετε μια συντόμευση.

Για να αντιστοιχίσετε μια ενέργεια σε ένα διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του iPhone σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Σημειώστε ότι το Back Tap απαιτεί ένα iPhone 8 ή νεότερο μοντέλο με iOS 14 ή νεότερη έκδοση.

Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Πατήστε Προσβασιμότητα.
Στην ενότητα “Φυσική και κινητήρας”, πατήστε Αγγίξτε.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Back Tap.
Πατήστε Διπλό πάτημα ή Τριπλό πάτημα για να ορίσετε μια ενέργεια για ενεργοποίηση.
Επιλέξτε την ενέργεια από τη λίστα που θέλετε να ενεργοποιήσετε όταν κάνετε διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του ‌iPhone σας.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Αφού αντιστοιχίσετε μια ενέργεια σε ένα Back Tap χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, το Back Tap είναι αμέσως έτοιμο για χρήση. Δοκιμάστε το και δείτε πόσο βολικό μπορεί να είναι για την εκτέλεση ποικίλων ενεργειών.

Πηγή: wifinews.gr