Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, σήμερα, η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της στο σπίτι τους στη Σάμο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το Star, της ορίστηκε αυτεπαγγέλτως συνήγορος και θα χρειαστεί ψυχιατρική παρακολούθηση. Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Η 49χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έδινε επί 40 λεπτά εξηγήσεις στην ανακρίτρια, στην οποία φέρεται να επανέλαβε ότι προέβη στο έγκλημα καθώς δεν άντεχε, όπως ισχυρίστηκε, την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της επί σειρά ετών.

Η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Βίβιαν Γαβριήλογλου, που ορίστηκε από το δικαστήριο, ζήτησε η 49χρονη να παραμείνει σε κάποια δομή για άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές, ως τη δίκη.

Το χρονικό της πατροκτονίας στη Σάμο -Τον σκότωσε με υδραυλικό κάβουρα

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι χρησιμοποιώντας υδραυλικό κάβουρα και στη συνέχεια ειδοποίησε την Αστυνομία, στην οποία ομολόγησε το έγκλημά της. «Δεν άντεχα άλλο και τον σκότωσα. Τον τελευταίο καιρό δεν έπαιρνα τα φάρμακά μου» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν νεκρό τον πατέρα σε ένα κρεβάτι. Έφερε χτυπήματα από υδραυλικό κάβουρα, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και κατασχέθηκε ως όπλο του εγκλήματος. Οι Αρχές πιστεύουν ότι η κόρη σκότωσε τον πατέρα της στον ύπνο του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Στη συνέχεια η 49χρονη συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα. Η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ σοκαρισμένοι από το τραγικό περιστατικό δηλώνουν στην κάμερα της ΕΡΤ οι γείτονες του 70χρονου. «Είχα την εντύπωση ότι τώρα εκείνη δεν ήταν εδώ… Δεν ξέρω, μήπως ήρθε για τις γιορτές… Δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ο άνδρας ζούσε μόνος του» ανέφεραν.

Συγγενής του θύματος υποστηρίζει ότι η 49χρονη είχε χτυπήσει τον πατέρα της ξανά τα Χριστούγεννα. «Είχε ξαναχτυπήσει τον πατέρα της τα Χριστούγεννα. Το κορίτσι αυτό είναι πολύ άρρωστο, έχει ένας είδος σχιζοφρένειας, χρόνια τώρα, και δεν έπαιρνε τα φάρμακά της», είπε χαρακτηριστικά.