Πρίγκιπας Χάρι: Η κίνηση του βασιλιά Καρόλου που τον πλήγωσε – «Δάκρυσε όταν το άκουσε»

Ο πρίγκιπας Χάρι δάκρυσε όταν έμαθε ότι ο βασιλιάς Κάρολος απένειμε ένα νέο τιμητικό τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ισχυρίζεται ένας βασιλικός ειδικός.

Την Τρίτη, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, 41 ετών, θα γίνει αρχισυνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού, παρότι ο Πρίγκιπας Χάρι, 39 ετών, υπηρέτησε στη μονάδα στο Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση φαίνεται ότι έγινε την χειρότερη δυνατή στιγμή για να προκαλέσει τον μέγιστο πόνο στον Χάρι, καθώς συνέπεσε με την ημέρα που επέστρεψε στο Λονδίνο για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των Invictus Games.

«Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου… είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι για τον γιο που ένιωθε πάντα περιθωριοποιημένος και υποτιμημένος», δήλωσε ο βασιλικός ειδικός Tom Quinn στη Mirror το Σάββατο. «Λέγεται ότι δάκρυσε όταν το άκουσε».

«Αυτό που το κάνει πολύ χειρότερο είναι ότι ο ρόλος δίνεται στον ίδιο τον άνθρωπο που ο Χάρι βλέπει ως την αιτία τόσων πολλών από τα προβλήματά του – τον αδελφό του».

Ο Quinn ισχυρίστηκε ότι η ανακοίνωση έγινε “σκόπιμα” την περίοδο που ο πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να φανεί ότι ο μικρότερος γιος του βασιλιά «δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος».

«Η βασιλική οικογένεια έχει βγάλει τα γάντια της (σ.σ.ακολουθεί πιο επιθετική στρατηγική) και ο Χάρι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όταν προδίδεις την οικογένεια, δεν ξεφεύγεις απλά από τα πράγματα που μισούσες να κάνεις ως μέλος της. Χάνεις και τα πράγματα που αγαπούσες», δήλωσε ο ειδικός.

«Ο Χάρι δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει το μήνυμα», συνέχισε ο Quinn. «Οι τελευταίοι δεσμοί του με την παλιά του ζωή κόβονται και τον αφήνουν να απομονώνεται»

Και ο Ουίλιαμ και ο Χάρι είναι εκπαιδευμένοι πιλότοι του στρατού.   Ο Χάρι υπηρέτησε στο Σώμα Αεροπορίας του Στρατού κατά τη διάρκεια της δεύτερης αποστολής του στο Αφγανιστάν μέχρι το 2014. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ενεπλάκη σε ενεργές συγκρούσεις, ωστόσο υπηρέτησε ως πιλότος διάσωσης και ως πιλότος αεροδιακομιδής.

Ο Χάρι αναμενόταν να περάσει κάποιο χρόνο με τον βασιλιά Κάρολο που νοσεί από καρκίνο κατά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, αλλά η συνάντηση δεν έγινε τελικά ποτέ.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν πίσω από αυτή την απόφαση ήταν η ανάδειξη του Ουίλιαμ σε αρχισυνταγματάρχη του Σώματος Αεροπορίας του Στρατού.

Ο Χάρι αποχώρησε από τα καθήκοντα του ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2020 και έκτοτε έχει απομακρυνθεί τόσο από τον πατέρα του όσο και από τον αδελφό του.

Ο πρίγκιπας ήταν κάποτε γνωστός για την απίστευτα στενή του σχέση με τον Ουίλιαμ και τη νύφη του, την Πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον.

Ο Χάρι δεν κατάφερε επίσης να δει την Κέιτ, η οποία δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, κατά την σύντομη επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.