Θεωρείται «δεξί χέρι» του Πούτιν, ωστόσο, το όνομά του δεν είναι ευρέως γνωστό. Ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, επιστήθιος φίλος του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, είναι ο αρχηγός της ομάδας μοτοσικλετιστών «Night Wolves» (Λύκοι της Νύχτας) – της μεγαλύτερης στη Ρωσία.
Ο 60χρονος γενειοφόρος Αλεξάντερ, γνωστός με το προσωνύμιο «ο χειρουργός», δεν μπορούσε να απουσιάζει από την πέμπτη ορκωμοσία του Πούτιν στο προεδρικό αξίωμα, που έγινε την Τρίτη.
Russian president Vladimir Putin was sworn in for a fifth term on May 7. Under Putin, Russian officials have imprisoned hundreds of dissidents — including prominent critic Vladimir Kara-Murza, who just won the 2024 Pulitzer Prize for Commentary ⤵️ pic.twitter.com/LOhN2Ui2V7— Human Rights Watch (@hrw) May 8, 2024
Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τον Αλεξάντερ ότι ενεπλάκη ενεργά στη ρωσική εισβολή και την προσάρτηση της Κριμαίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Metro».
Όταν ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ορκίστηκε στο παλάτι του Κρεμλίνου, ενώ μαίνεται ο πόλεμος με την Ουκρανία, η τελετή στην κεντρική αίθουσα ήταν εντυπωσιακή.
Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ όπως και ο Αμερικανός ηθοποιός, Στίβεν Σίγκαλ που έχει αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα, δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από την εκδήλωση αφού θεωρούνται ένθερμοι υποστηρικτές του Πούτιν.
Ωστόσο, ο άνδρας που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ ήταν ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, μία φιγούρα που για τους περισσότερους δημοσιογράφους, δεν ήταν γνωστή.
Alexander Zaldostanov, nicknamed “Хирург” (Surgeon), leader of the Night Wolves, Russia’s biggest biker club and one of the foremost Christian activists.He studied medicine in Moscow and practiced as assistant of surgeries before becoming involved in motorcycle club activities. pic.twitter.com/6AgfilggFt— Pavel (@es_aion) November 14, 2021

Ο 60χρονος μηχανόβιος Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ είναι το δεξί χέρι του Ρώσου ηγέτη και βρέθηκε στην ορκωμοσία του μαζί με τον Καντίροφ και τον Στίβεν Σιγκάλ – Έχει κατηγορηθεί πως έχει πάρει μέρος στην εισβολή στην Κριμαία

Content snippet: CookieBar