Νέα καταγγελία για τους μαθητές «νταήδες» στο σχολείο Καλής, στη Σκύδρα της Πέλλας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά το περιστατικό ακραίου bullying σε 14χρονο μαθητή Γ’ Γυμνασίου, όπου τα ίδια παιδιά είχαν σβήσει τσιγάρο στο πρόσωπό του.

Η παρέα των νταήδων επανέρχεται στο προσκήνιο ύστερα από καταγγελία στην οποία προχώρησε 15χρονη μαθήτρια που τους κατηγορεί για bullying εναντίον της.

Η μητέρα της ανήλικης μιλώντας στο MEGA κατήγγειλε ότι «αυτό γίνεται από την αρχή της χρονιάς» και ότι η συγκεκριμένη παρέα «δημιουργεί προβλήματα με την ανοχή των καθηγητών».

Όσον αφορά το περιστατικό bullying εναντίον της 15χρονης, η μητέρα της εξηγεί: «Η μικρή μου ήταν εκδρομή με το σχολείο, πήγε ο αρχηγός από αυτούς και έτσι όπως κάθονταν τα κοριτσάκια, τους είπε ‘πάρτε δρόμο από εδώ, θέλω να καπνίσω’. Η μικρή του είπε ‘έχει τόσο χώρο’ και αυτός της απάντησε ‘άκουσες τι σου είπα; θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ’».

Το κορίτσι όμως αντιστάθηκε στη λεκτική βία: «Είπε η δικιά μου ‘όχι, δε θα γίνεται ό,τι θέλεις εσύ’. Άρχισε να την βρίζει με πολύ άσχημες λέξεις που δεν μπορώ καν να τις επαναλάβω, να της λέει ότι θα την σκοτώσει. Η μικρή φοβήθηκε, πήγε στο γραφείο, ενημέρωσε τη γυμνασιάρχη, τον κάλεσαν αλλά δεν ξέρω τι του είπαν» λέει η μητέρα.

Και προσθέτει: «Τα παιδιά όλα ήταν τρομοκρατημένα μετά το περιστατικό με τον 14χρονο, μιλάμε για 15χρονα. Οι γονείς τους ξέρουν τα πάντα, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο πατέρας του ενός γύρισε και είπε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όταν ήρθε το δικό μου το παιδί στο σπίτι, το πήρα με το καλό, μου είπε ‘μαμά δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση, φοβάμαι’».

Τότε την πήρε και πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα: «Πήγαμε στο ΑΤ, η μικρή έτρεμε και έκλαιγε». Για τους νταήδες, ανέφερε ότι πρόκειται για μια παρέα πέντε παιδιών από τα οποία οι δύο είναι οι πιο σκληροί. «Είναι αυτά που χτυπάνε, η κατάσταση έχει ξεφύγει» είπε.

Σημειώνεται ότι σε εκδρομή του σχολείου στην Κέρκυρα οι νταήδες ξυλοκόπησαν κι άλλον ανήλικο. Μάλιστα στο ξενοδοχείο πήγε και Αστυνομία, ωστόσο οι γονείς των μαθητών δεν ενημερώθηκαν επίσημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αντώνη Ξυλουργίδη που έχει αναλάβει την υπόθεση του 14χρονου, στο πρόσωπο του οποίου οι νταήδες έσβησαν τσιγάρο, «οι καταγγελίες είναι τέσσερις. Η τέταρτη περίπτωση φοβάται να μην καταλήξει σαν τον Άλεξ, έτσι μου είπε το παιδί με τους γονείς του, φοβούνται τα αντίποινα».

Όπως λέει ο ίδιος, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση ούτε από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ούτε από το σχολείο. «Τους έχουν επιπλήξει γιατί αυτή η διαδικασία πήρε διαστάσεις στα ΜΜΕ» σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν έχω δει αντίδραση ούτε από το υπουργείο Παιδείας. Έχουμε μια ομαδοποίηση με σκοπό την τέλεση παράνομων πράξεων, επιθετική συμπεριφορά ανθρώπων που παρότι είναι ανήλικοι έχουνε μια κουλτούρα διαφορετική».

Ο κ. Ξυλουργίδης κατήγγειλε, τέλος, ότι συγγενικά πρόσωπα των δραστών τού στέλνουν μηνύματα και απευθύνοντάς του «μειωτικούς χαρακτηρισμούς», ενώ του έχει μεταφερθεί ότι «τι πηγαίνεις απέναντί τους και μου λένε ότι αυτοί είναι τοπικοί παράγοντες».

Για το θέμα μίλησε και ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στην απραγία των καθηγητών.

«Μην περιμένουμε από τους καθηγητές και τους διευθυντές να κάνουν τίποτα γιατί πολλοί φοβούνται από τα παιδιά και γιατί φοβούνται το υπουργείο. Θέλουν να τα βάλουν κάτω από το χαλάκι σαν να μη συνέβησαν ποτέ».