Κορυφώνεται ώρα με την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, συγκεκριμένα για όσους αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν και τη σημερινή ημέρα, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Το πρώτο κύμα επιστροφής ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας με τις εθνικές οδούς να ασφυκτιούν. Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι της 2 τα ξημερώματα σήμερα έχουν περάσει από την Αθηνών -Κορίνθου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών-Λαμίας 46.814.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας η φετινή έξοδος είναι η μεγαλύτερη μετά την εποχή της πανδημίας, καθώς σχεδόν 700.000 Ι.Χ αναχώρησαν από την Αττική, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 90.000 ταξιδιώτες.

Δείτε πλάνα από τα διόδια της Ελευσίνας λίγη ώρα νωρίτερα:

Δείτε την εξέλιξη της κυκλοφορίας live εδώ.

Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος του Κιάτου με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Παράλληλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και στο οδικό τμήμα από τα Μέγαρα έως Νέα Πέραμο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 το πρωί χθες μέχρι τις 06:00 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας).

Επιπρόσθετα από τις 06:00 το πρωί σήμερα έως τις 12:00 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ήδη από νωρίς το πρωί, άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα πλοία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι θα καταφθάσουν συνολικά μες στην ημέρα περίπου 24.300 επιβάτες.