Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τους Αγίους Θεόδωρους μέχρι τα Μέγαρα, ενώ μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια Ελευσίνας.

Αντίθετα χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας.

Χθες, Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).

Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται, αλλά ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη είναι αργία ιδιωτικό και δημόσιο τομέα λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 σήμερα το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Για αύριο Τρίτη τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ισχύουν και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών αφού αναμένεται και έξοδος λόγω της αργίας αλλά και μαζική επιστροφή.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών:

από ώρα 08:00’ έως 13:00  στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών καιαπό ώρα 11:00’ έως 23:00 στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών

Νωρίτερα με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε σε διερχόμενο όχημα στο ύψος του Δερβενίου.

Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Για λίγη ώρα η εθνική οδός έκλεισε με συνέπεια να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων. Η κυκλοφορία στο σημείο έχει αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά.