Με αφορμή τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επισκιάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μετά τις αντιδράσεις και τα γιουχαρίσματα την στιγμή της ισραηλινής συμμετοχής και τις παλαιστινιακές σημαίες που ανέμισαν στο στάδιο του Μάλμε της Σουηδίας, ο Φιλανδός τραγουδιστής δέχθηκε απειλές επειδή χόρεψε με την Ισραηλινή Έντεν Γκολάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, o τραγουδιστής της περσινής Eurovision που βιντεοσκοπήθηκε να χορεύει με την Έντεν Γκολάν, πήρε αποστάσεις από αυτήν μετά τις αντιδράσεις και απειλές που δέχτηκε.

Last year’s Eurovision second-place finisher, Finland’s Käärijä (aka the «Cha Cha Cha» guy), filmed a dance video clip earlier today with Eden Golan, and then publicly apologized for doing so and said it was not an endorsement. pic.twitter.com/iLDq0zBf0M— Amy Spiro (@AmySpiro) May 9, 2024

Ο Jere Mikael Pöyhönen – γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Käärijä, ο οποίος ήρθε δεύτερος ερμηνεύοντας για τη χώρα του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 – κινηματογραφήθηκε στο σύντομο κλιπ των δέκα δευτερολέπτων να χορεύει με την Γκολάν σε έναν διάδρομο.

Το κλιπ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από διάφορες πηγές μεταξύ αυτών και η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα μετά την κοινοποίηση του βίντεο, ο Käärijä πήρε στο Instagram αποστάσεις από το κλιπ, λέγοντας ότι αναρτήθηκε χωρίς την άδειά του.

Τόνισε επίσης ότι το εν λόγω βίντεο αποτελεί πολιτική τοποθέτηση στήριξης στο Ισράηλ εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. «Έτυχε να συναντήσω σήμερα την εκπρόσωπο του Ισραήλ στη Eurovision και γυρίστηκε ένα βίντεο με εμάς», έγραψε ο Käärijä σε ένα story στο Instagram.

«Στη συνέχεια αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την άδειά μου. Παρά τα αιτήματά μου για την αφαίρεσή του, δεν έχει αφαιρεθεί. Θα ήθελα να διευκρινίσω και να τονίσω ότι το βίντεο δεν αποτελεί πολιτική δήλωση ή στήριξη οποιουδήποτε είδους».