Στο Christmas Theater των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Γαλάτσι θα γίνει η συγκέντρωση που οργανώνει ο Έντι Ράμα.

Η αλβανική πλευρά είχε ζητήσει προφορικά άδεια για συγκέντρωση στο ΣΕΦ και το γραπτό αίτημα έφτασε χθες στη διοίκηση του Σταδίου, ωστόσο ήδη είχαν τρέξει οι διαδικασίες με το Γαλάτσι κι έτσι η συγκέντρωση θα γίνει εκεί την Κυριακή 12/5, με το προσκλητήριο να είναι για το πρωί στις 10:30.

Για τη συγκέντρωση του Ράμα είχε προηγηθεί… θρίλερ και πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να σχολιάζει την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα ως «αχρείαστη», τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα τη «διευκολύνει», αλλά παράλληλα «δεν θα την εμποδίσει», ξεκαθαρίζοντας πως ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είναι καλεσμένος της κυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση έριξε ευθύνες στη κυβέρνηση για τη συγκέντρωση της αλβανικής ομογένειας, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «προκλητική ενέργεια».

Ο Ράμα, απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε σε ανάρτησή του πως θα κάνει κι άλλες ομιλίες σε άλλες πόλεις της Ευρώπης όπου υπάρχει έντονο στοιχείο αλβανικής ομογένειας, με την αρχή να γίνεται από την Αθήνα. Ξεκαθάρισε πως η παρουσία του έχει να κάνει με την πολιτική της χώρας του, ενώ σημείωσε πως κατανοεί «την οπτική του Μητσοτάκη» με αφορμή την κρίση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

«Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή 12 του μηνός δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα ή με συγκεκριμένα αφηγήματα που μπορεί να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης της Αλβανίας.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μια μακρά σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας γι’ αυτούς και το Όραμά μας Αλβανία 2030. Αυτά είναι όλα για την επίσκεψή μου στη φιλική, γειτονική Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς θόρυβος στο παρασκήνιο» έγραψε ο Ράμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει την ανάρτηση, κάνοντας λόγο για «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας».