Οι άνθρωποι που είναι φιλικοί μαζί σας, αλλά μιλούν πίσω από την πλάτη σας, έχουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Όλοι έχουμε κατά νου κάποιον που μπροστά μας είναι γλυκός και φιλικός αλλά είναι έτοιμος να μας “μαχαιρώσει”  πριν προλάβουμε να γυρίσουμε την πλάτη. Η εμπειρία αυτή  είναι απογοητευτική και πάρα πολύ επώδυνη.

Αυτά τα άτομα συχνά παρουσιάζουν ένα μοτίβο συγκεκριμένων συμπεριφορών που, αφού αναγνωριστούν, μπορούν να μας αφυπνίσουν στην πραγματική τους φύση.

Αυτό το άρθρο αναλύει τα 10 γνωρίσματα που συνήθως παρατηρούνται σε ανθρώπους που μιλούν πίσω από την πλάτη σας, αλλά είναι φιλικοί προς το πρόσωπό σας.

Η γνώση είναι δύναμη, και με τη σωστή αναγνώριση των στοιχείων της συμπεριφοράς, μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα τον εαυτό σας από επιβλαβείς ενέργειές.

Οι άνθρωποι που είναι φιλικοί μαζί σας, αλλά μιλούν πίσω από την πλάτη σας, έχουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Πώς εκφράζονται οι 10 χαρακτηριστικές συμπεριφορές των ανθρώπων που είναι διπρόσωποι

Ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά των ανθρώπων που μιλούν πίσω από την πλάτη σας, αλλά είναι φιλικοί προς το πρόσωπό σας είναι διπρόσωπη φύση τους.

Αυτό το χαρακτηριστικό συχνά γίνεται εμφανές όταν βρίσκονται με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Μπορούν να ενεργήσουν με έναν τρόπο μαζί σας και εντελώς διαφορετικά με τους άλλους.

Μπορούν να είναι όλα χαμόγελα και φιλοφρονήσεις όσο είσαι μπροστά , αλλά τη στιγμή που φεύγεις, αρχίζουν να διαδίδουν φήμες ή αρνητικά σχόλια.

Η ασυνέπεια είναι σήμα κατατεθέν των ανθρώπων που θέλουν να δείχνουν φιλικοί αλλά, μόλις γυρίσετε την πλάτη, αρχίζουν το κουτσομπολιό. Μπορεί να είναι άνθρωποι που σας λούζουν με κομπλιμέντα από την μία και από την άλλη, σας ασκούν την πιο δριμεία κριτική. Η ασυνέπεια αυτή, σας μπερδεύει και διαισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η ασυνέπεια, γενικά δείχνει ότι ένας άνθρωπος προσπαθεί να κατευθύνει και να χειραγωγήσει την εικόνα του, προσπαθώντας να ταιριάζει με διάφορους ανθρώπους αλλάζοντας και προσαρμόζοντας τις απόψεις ή τη συμπεριφορά του, ανάλογα με τον ποιον έχει απέναντί του.

Γενικά, οι κουτσομπόληδες δεν έχουν ενσυναίσθηση. Αυτή η απουσία ενσυναίσθησης είναι μάλιστα που τους στρέφει στο κουτσομπολιό και την άγνοια των συναισθημάτων των άλλων ή την αδιαφορία για τη ζημιά που προκαλούν. Δεν μπορούν να αισθανθούν πόση συναισθηματική βλάβη μπορεί να προκαλέσει το κουτσομπολιό και η αρνητική τους συμπεριφορά.

Κατά γενική ομολογία, άτομα που φέρονται φιλικά μπροστά αλλά πίσω από την πλάτη των άλλων τους κουτσομπολεύουν, είναι άνθρωποι που διψούν για ίντριγκα και δράμα. Για τέτοιους ανθρώπους το μελόδραμα είναι σαν το οξυγόνο-δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό: ανακατεύουν καταστάσεις, προδίδουν μυστικά, διασπείρουν φήμες.

Θέλουν να δημιουργούν χάος, όσο υποκρίνονται τους αθώους περαστικούς.  Προσέξτε ιδιαίτερα όταν είστε μαζί με τέτοια άτομα-από το πουθενά είναι ικανά να δημιουργήσουν ένταση, φασαρία και μπέρδεμα.

Όσοι διαχέουν αρνητικότητα με ύπουλο τρόπο, είναι συνήθως άτομα που λαχταρούν την προσοχή των άλλων όλη την ώρα. Μπορεί να διαδίδουν ψεύδη και φήμες, προκειμένου να παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής, υπερβάλλουν και είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να δείξουν πόσο μοναδικοί ή ξεχωριστοί είναι.

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, άνθρωποι που επιλέγουν να είναι φιλικοί μπροστά και από πίσω να κουτσομπολεύουν, δεν καταφέρνουν να κρατήσουν φιλίες ή ουσιαστικές σχέσεις.

Η ύπουλη συμπεριφορά τους οδηγεί τους ανθρώπους να τους κρατούν σε απόσταση, με αποτέλεσμα, όσους γνωστούς και αν έχουν, να μην καταφέρνουν να διατηρήσουν μακροχρόνιες, στενές φιλίες ή σχέσεις.

Όμως, όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από βαθιές, ουσιαστικές και στενές σχέσεις στη ζωή. Αυτό δεν λέγεται με σκοπό να προσπαθήσετε να γίνετε φίλοι με ένα τέτοιο άτομο, αλλά γιατί μπορεί να σας βοηθήσει στην κατανόηση της συμπεριφοράς τους.

Υπάρχει ένα  μοτίβο μεταξύ ανθρώπων που κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη των άλλων: φοβούνται την αντιπαράθεση. Είναι άνθρωποι που  θα πουν τα παράπονά τους σε τρίτο ή τρίτους, αλλά ποτέ απευθείας, μπροστά σας.

Αυτή η αποστροφή προς την αντιπαράθεση συνήθως εδράζεται στον φόβο σύγκρουσης ή απόρριψης. Αντί να διακινδυνεύσουν μία ένθερμη αντιπαράθεση ή να ταράξουν τη σχέση, επιλέγουν τη λύση του κουτσομπολιού, νομίζοντας ότι μπορούν να εκραγούν χωρίς άμεσες επιπτώσεις. Όμως, αυτή η έμμεση προσέγγιση περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί.

Κατά ειρωνεία της τύχης, όσοι κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας μπορεί συχνά να φαίνονται εξαιρετικά φιλικοί στο πρόσωπό σας.

Θα σας κάνουν κολακευτικά σχόλια, κάνουν ότι συμφωνούν μαζί σας, και θα δείξουν ότι σας στηρίζουν.

Εδώ είναι το μυστικό: η τόση γλυκύτητα και η στημένη ευγένεια είναι το παραπέτασμα των αληθινών τους προθέσεων και συναισθημάτων. Όσο εύκολα σας αποθεώνει, τόσο άνετα μπορεί να σας καταβαραθρώσει με το που γυρίσετε την πλάτη σας.

Το επιμύθιο; Αν η ευγένεια κάποιου είναι λίγο υπερβολική ή δεν φαίνεται γνήσια, αξίζει ίσως πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Η συμπεριφορά τους ίσως μαρτυρά ότι δεν είναι τόσο αυθεντικοί και ειλικρινείς.

Εκείνοι που συχνά κουτσομπολεύουν, είναι συνήθως και  αυτοί που μιλούν πίσω από την πλάτη σας. Τα κουτσομπολιά γι’ αυτούς  είναι σαν εργαλείο που το χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την κοινωνική τους θέση ή να εκμεταλλευτούν καταστάσεις προς όφελός τους.

Είναι άνθρωποι που δεν διστάζουν να κυκλοφορήσουν φήμες ή να  διαρρεύσουν πληροφορίες για άλλους. Όταν κάποιος μπλέκεται σε κύκλους κουτσομπολιού, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.

Θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι αρκετά άνετοι να μιλάνε για άλλους πίσω από τις πλάτες τους—και αυτό περιλαμβάνει και εσάς.

Ένα ακόμη ξεκάθαρο σημάδι ανθρώπου που κουτσομπολεύει πίσω από την πλάτη σας ενώ συμπεριφέρεται φιλικά στο πρόσωπό σας, είναι η έλλειψη αυτογνωσίας. Όσο βιάζονται να επισημάνουν τα λάθη των άλλων, τόσο δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα δικά τους.

Η αδυναμία τους να δουν αντικειμενικά την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη, τους αποτρέπει από το να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που προκαλούν, καθιστώντας δύσκολη τη βελτίωση και την επανόρθωση

Η αναγνώριση αυτού του χαρακτηριστικού, είναι το κλειδί για τη διαχείριση αυτών των ατόμων. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι ενέργειές τους μιλούν περισσότερο για τις προσωπικές τους  αδυναμίες παρά για δικά σας ελαττώματα.

Ενώ έχουμε επισημάνει κάποια κοινά χαρακτηριστικά εκείνων που κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας ενώ είναι φιλικοί προς το πρόσωπό σας, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε την κατανόηση αυτών των συμπεριφορών χωρίς κρίση. Είμαστε όλοι πολύπλοκα όντα που διαμορφώνονται από διάφορες εμπειρίες, επιρροές και συναισθήματα.

Για μερικούς, η συμπεριφορά τους μπορεί να προέρχεται από βαθιά ριζωμένες μνήμες ή συνήθειες, μηχανισμούς αντιγραφής ή στρατηγικές άμυνας που εδραιώθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Αντί να τα χαρακτηρίσετε εσπευσμένα ως «διπρόσωπα», αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε από πού μπορεί να εκπηγάζει η συμπεριφορά τους.

Σε καμία περίπτωση δεν  δικαιολογεί τις ενέργειές τους,  αλλά μπορεί να ανοίξει το δρόμο για πιο ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και, γενικά πιο υγιείς σχέσεις.