ΚΟΣΜΟΣ Μπάιντεν: Το Ισραήλ παρέδωσε στη Χαμάς σχέδιο τριών φάσεων για τον τερματισμό του πολέμου -Τι περιλαμβάνει Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του σε κολέγιο / Φωτογραφία AP NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 31/05/2024  20:43 Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι το Ισραήλ παρουσίασε στη Χαμάς συμφωνία τριών φάσεων για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Η συμφωνία παραδόθηκε σε διαμεσολαβητές του Κατάρ από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ώστε να καταλήξει στη Χαμάς.

Ο Μπάιντεν περιγράφει την πρώτη φάση της πρότασης του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός

Ο Μπάιντεν λέει ότι η πρόταση του Ισραήλ έχει τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Θα περιλαμβάνει:

μια «πλήρη και ολοκληρωτική κατάπαυση του πυρός».την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων «από όλες τις κατοικημένες περιοχές της Γάζας»την απελευθέρωση ενός αριθμού ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των ηλικιωμένων, των τραυματιώναυτό θα γινόταν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστίνιων κρατουμένων.Ο Μπάιντεν λέει ότι οι Παλαιστίνιοι πολίτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε όλες τις περιοχές της Γάζας και η ανθρωπιστική βοήθεια θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Η δεύτερη φάση θα είναι η «οριστική παύση των εχθροπραξιών» – Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να περιγράφει την πρόταση τριών φάσεων για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, λέει ότι θα επιστραφούν όλοι οι εναπομείναντες ζωντανοί όμηροι και θα τεθεί σε πλήρη ισχύ μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Η κατάπαυση του πυρός θα γίνει «οριστική παύση των εχθροπραξιών».

Αναγνωρίζει ότι θα χρειαστούν ακόμη δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης του σχεδίου.

Οι νεκροί όμηροι θα επιστραφούν στην τρίτη φάση – Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν λέει ότι η τρίτη φάση του ισραηλινού σχεδίου θα περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή των σορών των ομήρων που μεταφέρθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

600 φορτηγά με βοήθεια για τη Γάζα κάθε μέρα, σύμφωνα με την πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός – Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν λέει ότι αυτό το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός θα επιτρέψει την «εκτίναξη» της ανθρωπιστικής βοήθειας, με «600 φορτηγά που θα μεταφέρουν βοήθεια στη Γάζα κάθε μέρα».
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Με μια κατάπαυση του πυρός, αυτή η βοήθεια θα μπορούσε να διανεμηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε όλους όσοι τη χρειάζονται», προσθέτει.

«Όλα αυτά και πολλά άλλα θα ξεκινούσαν αμέσως».

Υποστηρίξτε αυτή τη συμφωνία, καλεί ο Μπάιντεν την ισραηλινή ηγεσία

Ο Μπάιντεν λέει ότι γνωρίζει ότι θα υπάρξουν κάποιοι στο Ισραήλ που δεν θα συμφωνήσουν με την πρόταση.

Λέει: «Προτρέπω την ηγεσία του Ισραήλ να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία, παρά τις όποιες πιέσεις».

Απευθυνόμενος στον λαό του Ισραήλ, λέει ότι έχει μια ισόβια δέσμευση για τη χώρα.

«Σας ζητώ να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε τι θα συμβεί αν χαθεί αυτή η στιγμή».

Λέει ότι «δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή τη στιγμή» και τάσσεται κατά του «επ’ αόριστον πολέμου».

Ο Μπάιντεν προτρέπει τη Χαμάς να «δεχθεί τη συμφωνία»

Ο Μπάιντεν λέει ότι αυτή είναι «πραγματικά μια αποφασιστική στιγμή».

«Το Ισραήλ έκανε την πρότασή του και η Χαμάς λέει ότι θέλει κατάπαυση του πυρός – αυτή η συμφωνία είναι μια ευκαιρία να αποδείξει αν το εννοεί πραγματικά. Η Χαμάς πρέπει να δεχτεί τη συμφωνία”, λέει.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Λέει ότι εδώ και μήνες ο κόσμος ζητάει κατάπαυση του πυρός και λέει ότι τώρα ήρθε η ώρα να υψώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν από τη Χαμάς να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποδεχτεί τη συμφωνία.

Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτός ο πόλεμος – Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν ολοκληρώνει την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να ξεκινήσει αυτό το νέο στάδιο», να επιστρέψουν οι όμηροι στην πατρίδα τους, να είναι το Ισραήλ ασφαλές, να σταματήσει ο πόνος.

«Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και να αρχίσει η επόμενη μέρα», λέει. Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζο Μπάιντεν ισραήλ χαμάς ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ