Μητσοτάκης: Από το Χαϊδάρι σήμερα η επανεκκίνηση της προεκλογικής μάχης – Αύριο θα επισκεφθεί την Χίο

Σε θέση προεκλογικής μάχης τίθεται ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιστρέφει στην Αθήνα, μετά τις διακοπές του Πάσχα, οπότε και ανεβάζει την ένταση του προεκλογικού αγώνα για την ευρωκάλπη του Ιουνίου.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ξεκινά από το Χαϊδάρι, όπου θα βρεθεί σε λίγες ώρες κοντά στους πολίτες και θα επισκεφθεί την Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.

Η επόμενη στάση του μετά το Χαϊδάρι, είναι η Χίος την οποία θα επισκεφθεί αύριο, ενώ το Σάββατο θα βρίσκεται στην Χαλκίδα. Σύμφωνα με το σχέδιο προγράμματος που έκανε γνωστό το γραφείο του βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ο Πρωθυπουργός θα φτάσει το πρωί της Παρασκευής και στις 9.30 π.μ. θα συναντηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χίου με τους Δημάρχους Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών καθώς και με θεσμικούς παράγοντες. Θα ακολουθήσει στις 10.15 το πρωί, επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου όπου θα έχει συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες.

Στη συνέχεια θα περπατήσει στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Χίου, την οδό Απλωταριάς, όπου στο ύψος του καφέ «Ρόδι» θα έχει συνάντηση με τους πολίτες και θα πραγματοποιήσει ομιλία (10.30 π.μ.).

Στις 11.30 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, που θα γίνει στο Στρατόπεδο «ΕΦ. ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΚΙΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» (μάλιστα η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη για το κοινό).

Στις 12.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Μουσείο Σφαγών Χίου στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια (1.15 μ.μ.) επίσκεψη στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά.

Τέλος σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη (2.00 μ.μ.) και στο εργοτάξιο του αεροδρομίου Χίου «Όμηρος».

Βασικός στόχος στην «γαλάζια» προεκλογική εκστρατεία είναι η συσπείρωση της κομματικής βάσης, η ανάδειξη των μεταρρυθμίσεων της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης μέσω θετικού λόγου αλλά και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες του πρώτου δεκαμήνου της δεύτερης «γαλάζιας» θητείας, όπως είναι οι αλλαγές σε Υγεία, Παιδεία, Κράτος, η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και η στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια.

Σημείο αναφοράς στο πρόγραμμα του θα αποτελέσει και η μετάβαση στην Άγκυρα, όπου θα βρεθεί στις 13 Μαΐου για ακόμη μία συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραμμιστούν τα διλήμματα των ευρωεκλογών που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου στον δρόμο προς την 9η Ιουνίου. Ανάμεσα στα διακυβεύματα είναι η διατήρηση της σταθερότητας ή οι περιπέτειες, η συνέχεια στην ανάπτυξη ή τα νέα πειράματα, οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται και θα γίνουν ή η οπισθοδρόμηση.

Με βάση τον εκλογικό σχεδιασμό την οδό των περιοδειών θα πάρουν τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών.

Ξεκάθαρος κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί μία σειρά από νομοσχέδια έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, την περαιτέρω ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, την ολιστική στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, την ουσιαστική κινητροδότηση των δημοσίων υπαλλήλων, την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και εσωτερικές ενημερωτικές συσκέψεις στην οδό Πειραιώς.