Ως κάτι αναμενόμενο από την εμπειρία ανάλογων απειλών σε ανάλογες διοργανώσεις σε άλλες χώρες, αντιμετωπίζουν οι Αρχές το μπαράζ των απειλητικών e-mail που από νωρίς το πρωί αποστέλλονται συνεχώς σε σχολεία ολόκληρης της Αττικής. Μάλιστα, έως τώρα έχουν ξεπεράσει τα 120 και συνεχίζεται η αποστολή.

Έχουν ξεπεράσει τα 120 τα σχολεία στην  Αττική που έχουν δεχτεί απειλητικό e–mail για τοποθέτηση βόμβας. Τι εξετάζουν οι αρχές.

Ο server που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του e-mail είναι στην Ρωσία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αποσταλεί από οπουδήποτε.

Τα ελληνικά στο κείμενο είναι εμφανώς μεταφρασμένα από «μηχανή». Το κείμενο έχει τίτλο «Conference- Conference» και δήθεν αναφορές σε τζιχάντ, στο χτύπημα του ISIS στο Παρίσι και στους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες.

Οι απειλές για το γήπεδο δεν τρομάζουν τις ελληνικές Αρχές, αφού το γήπεδο είναι ελεγμένο και σφραγισμένο εδώ και ημέρες και τέτοιου είδους απειλές απλά τις ανέμεναν.

Σε κάθε περίπτωση και λόγω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η αποστολή αυτών των μηνυμάτων και μάλιστα σε σχολεία, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του αποστολέα και το περιστατικό το παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Για το περιστατικό εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία που αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η  μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».