Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση-θρίλερ με τη νεκρή γυναίκα στο Μενίδι που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 40χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος τού εν διαστάσει συζύγου της, ωστόσο δεν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε δομή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία καταγγελία έγινε στις Αρχές την Τρίτη του Πάσχα.

Στις 3/4 το 2013 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18/9 το 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, ωστόσο η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Στις 7/5 το 2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Της χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Οι Αρχές τότε την ενημέρωσαν για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή προκειμένου να φιλοξενηθεί, ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Αναζητείται ο σύντροφος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο Μενίδι

Την ίδια ώρα αναζητούνται μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, καθώς και υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει τα όσα εκτυλίχθηκαν.

Όλα έγιναν σε ένα κεντρικό σημείο της περιοχής, κοντά σε καταστήματα στη στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους. Περαστικός νωρίς το πρωί είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη στο έδαφος και αμέσως κάλεσε τις αστυνομικές αρχές. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως δίπλα στη σορό υπήρχε ένα μαχαίρι, τελικά, όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, το μαχαίρι ήταν καρφωμένο στο ύψος της κοιλιακής χώρας του θύματος.