Η Μαρίνα Σάττι προκρίθηκε με το «Ζάρι» στον τελικό της Eurovision 2024 που θα γίνει το Σάββατο, λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου πως «χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας».

Η Μαρίνα Σάττι παρευρέθηκε στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν οι 10 χώρες που πέρασαν από τον Β’ Ημιτελικό στον μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024, που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας το Σάββατο 11 Μαΐου.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πιο αγχωτικό από το να είσαι επάνω στη σκηνή, νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι έξυπνο. Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε», είπε η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024.

Σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου, η Μαρίνα Σάττι απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχον τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές».

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας», πρόσθεσε.

«Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας»

Τέλος, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2024 είπε: «Το τραγούδι δεν έχει τουριστική χροιά αλλά το βίντεο κλιπ έχει. Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρίσκομαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη μας πλευρά».

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου των 10 καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στον τελικού του Σαββάτου, διεξήχθη η καθιερωμένη κλήρωση για τις θέσεις που θα λάβουν.

Η Μαρίνα Σάττι τράβηξε τον κλήρο του Α’ Μισού, που σημαίνει πως θα δούμε την Ελλάδα να διαγωνίζεται ανάμεσα στις θέσεις 2 έως 13.